Sahibinden.com yeni sıfır otomobil düzenlemesini duyurdu

İkinci el otomobil satışlarıyla ilgili yürürlüğe giren ilk tescilin ardından 6 ay ve 6000 kilometre geçmeden satışının yapılamayacağına dair düzenlemeyenin ardından sahibinden.com site içerisinde yeni düzenlemelerini duyurdu.

İkinci el otomobil satışına gelen 6 ay ve 6 bin km şartının ardından ilan siteleri kendi içerisinde yeni düzenlemeler getirdi. Buna göre Sahibinden.com’da sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır otomobil satışı yapabilecek. 

İnternet sitesinden yapılan açıklamaya göre, motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin şeffaflığı artırmak ve tüketiciyi korumak adına önemli bazı değişiklikleri hayata geçireceğini duyurdu. Bu kapsamda sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek.

Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini sadece "İkinci El" olarak seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek. Ayrıca girilen ilanların tam bilgilerinin gösterildiği ilan detay sayfasında aracın durumunu gösteren "Sıfır" veya "İkinci El" ifadesi, sıralamada "Kilometre" bilgisinin önümde olacak. Böylelikle alıcıların, aracın ikinci el mi sıfır mı olduğunu, kilometre bilgisiyle görebilecek. Bu değişikliklerin 15 Eylül tarihinde devreye girmesi planlanıyor. 

Sahibinden.com yeni sıfır otomobil düzenlemesini duyurdu ile ilgili etiketler Otomobil sahinden.com ikinci el otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.