Sahibi İngiltere'ye kaçan SÖZCÜ gazetesinde kriz!

1980'lerin adından en çok söz ettiren gazetecilerinden biri olan Ertuğrul Akbay'ın oğlu Burak Akbay’ın patronajında görünen ve 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan Sözcü gazetesi büyük bir krize sürüklendi. Gazetede ekonomik kriz gerekçesiyle küçülmeye gidildiği bildirildi.

Ancak buna rağmen kriz aşılamadı ve SÖZCÜ gazetesi personel maaşlarını ödeyemez hale geldi.

15 Temmuz’dan önce adeta 'FETÖ’nün yayın organı' gibi çıkan SÖZCÜ gazetesinin patronu Burak Akbay’ın İngiltere’de olduğu ve Temmuz'dan bu yana Türkiye'ye gelemediği biliniyor.

Aralık ayında “kemer sıkma” politikası kapsamında magazin eki ŞIK’ı kapatan ve bazı çalışanlarını işten çıkartan Sözcü gazetesi, tüm çabalara rağmen sürüklendiği mali krizi aşamadı, bir çare de bulamadı.

Gazetenin Ocak maaşını personeline ödeyemediği belirlendi.

SÖZCÜ gazetesinde yöneticiler dahil hiçbir çalışanın Ocak ayı maaşının ödenemediği kaydedildi.

Medyatava.com’un haberine göre, maaşların ödenmeme nedeni ise Aralık ayında verilen ikramiyelerin Ocak ayı maaşından kesilmesi…

Haberde, çalışanlara geçtiğimiz Aralık ayında 2015 yılında ödenmeyen telif ikramiyesi ile bir maaş ikramiyenin verildiği, acak ikramiye alanların ocak ayı maaşlarının ödenmediği belirtildi.

Bu arada gelecek ay ikramiye alanların maaşlarında yaklaşık üçte birlik bir kesinti olacağı da edinilen bilgiler arasında

Sahibi İngiltere'ye kaçan SÖZCÜ gazetesinde kriz! ile ilgili etiketler Haber