"Sahi farkında değil misiniz?" diyerek uyardı

T24 ve OdaTV'de yayınlanan yalan haberler büyük tepki çekerken genel seçim öncesi ortaya konan manipülasyonlar dikkat çekti. Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, "Eyvallah yapmadıkları iş değil ama bu kez Facebook, Instagram, Twitter ve daha fazlasının da açık desteğini alacaklar, alıyorlar" dedi.

Muhalif internet siteleri T24 ve OdaTV'de yayınlanan yalan haberler büyük tepki çekti. T24'ün "Katarlılar Türkiye'de sınavsız Tıp Fakültelerinde okuyacak" ve OdaTV'nin "Öğrenci yurdundan silahlar çıktı" yalanları anında çürüdü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, T24'te yayınlanan yalan haberi paylaşmış ancak, internet sitesinin özür dilemesi sonrası sessiz kalmıştı.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler ortaya çıkan yalan haberler sonrası önemli bir noktaya dikkat çekti. Güler, CHP'nin seçim kazanmak için manipülasyonlara güvendiğine dikkat çekerek, "Seçime bir hafta kala yüzlerce yalanı tedavüle sokarlar, altında kalırsınız! Eyvallah yapmadıkları iş değil ama bu kez Facebook, Instagram, Twitter ve daha fazlasının da açık desteğini alacaklar, alıyorlar" ifadelerini kullandı:

Turgay Güler'in "Tertip sanılandan büyük haberiniz olsun" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Neymiş? 'Tıp okullarımız Katarlılara peşkeş çekiliyor' muş!

Bu yalanı CHP'ye yakın bir haber sitesi yazdı.

CHP'nin genel başkanı da diline dolayıp büyüttü.

Daha kimler kimler? Kerli ferli sözüm ona gazeteciler, siyasiler, akademisyenler...

Alayı atladı üzerine. Satın alıp çoğalttı!

Neymiş? 'Tıp okullarımız Katarlılara peşkeş çekiliyor' muş!

Haberi yapan site özür dilemek zorunda kaldı. Zira infiale sebep oldu. El mahkûm! Ama Kemal Bey dilemedi. Umurunda olmadı. Zira bu söylediği ne ilk yalandı ne de son olacaktı.

Amaç hasıl olmuştu.

Türkiye bu rezaleti konuşurken bu kez başka bir haber sitesi sahneye çıktı. Yine adice bir yalanla! Zira gündemin acilen değiştirilip Kemal Bey'i bu rezilliğin içinden çekip almak gerekiyordu.

Neymiş?

'Öğrenci yurdundan silahlar çıkmış'! Hem de ağır silahlar! Fotoğrafları da var. Dahası söz konusu yurt AK Parti'ye yakın!

Hale bakar mısınız? Türkiye'de üniversiteler Katarlı öğrencilere peşkeş çekiliyor, üniversite yurtlarında öğrenciler silahlanıyor!

Peki gerçek ne? Söz konusu fotoğraflar bir film setine ait. Silahlar da gerçek değil.

Ne olacak ki?

At yalanı, öp inananı!

Bitmedi.

Tam da böyle bir ortamda CHP yandaşı bir başka televizyon kanalında yine CHP yandaşı bir gazeteci alıyor sazı eline vuruyor bam teline teline.

Kim o gazeteci? Mehmet Tezkan!

'Seçim sandıkta kazanılmaz' diyor.

Yuh!

'Seçim sandıktan önce kazanılır' diye de ekliyor.

Merak ediyorsunuz değil mi nasıl kazanılacağını? Onu da söylüyor.

'Muhalefet halkın büyük çoğunluğunu iktidara geldiğine inandırmalı' diyor. Yani bir yalana.

Nasıl inandıracak peki?

İzmir'in hali ortada. Artık CHP seçmeni bile yüksek sesle itiraz ediyor. İstanbul desen bokilaj. 'Elim kırılsaydı da buna oy vermeseydim' diyenler parti kursa Meclis'e girer. Ankara'nın da balonu patladı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehir belediyeleri iktidara yürüdüğünü iddia eden bir partinin vitrinidir. Vitrinde heykelden başka bir şey yok. Haksızlık olmasın; borçlanma törenlerini, temel atmama törenlerini unutmayalım.

Eeee? Seçimden önce halkın büyük çoğunluğunu iktidara geldiğine nasıl inandıracaksın. Bu vitrinle mi? Tabii ki mümkün değil! Eminim kazandıklarına bin pişmanlardır.

O halde neye güveniyorlar? Hiç şüphesiz yalan, dolan, algı ve manipülasyona.

Ve son bir not.

Ak Parti propaganda yöntemini de iletişim biçimini de değiştirdi. Çünkü onu 'kutuplaştırıyorsun, üslubun çok sert' yalanına inandırdılar.

Oysa kutuplaştıran da kendileriydi, küfür-kâfir dümdüz giden de. Hâlâ da devam ettiriyorlar hem de dozunu artırarak.

Ak Parti'nin propagandistleri, iletişimcileri bu yalın gerçeği hâlâ göremiyorlar mı merak ediyorum?

Bin kere söyledim bir kere daha tekrarlayayım!

'Yalanla mücadele böyle olmaz'!

Seçime bir hafta kala yüzlerce yalanı tedavüle sokarlar, altında kalırsınız! Eyvallah yapmadıkları iş değil ama bu kez Facebook, Instagram, Twitter ve daha fazlasının da açık desteğini alacaklar, alıyorlar.

Demem o ki elinizdeki değnekleri alıp köpekleri salacaklar! Bir şey deneyecekler!

Sahi farkında değil misiniz?"

"Sahi farkında değil misiniz?" diyerek uyardı ile ilgili etiketler Sosyal Medya yala haber manipülasyon
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.