Sahel ülkeleri terör kuyusundan çıkamıyor: 16 ölü, 20 yaralı!

Afrika'nın şiddet sarmalına batan Sahel bölgesi ülkelerinden Mali ve Burkina Faso'da kan durmuyor. En son düzenlenen terör saldırılarında toplam 16 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Saldırıyı El Kaide'nin bir uzantısı üstlendi. Türkiye'nin de son dönemde ilişkilerini geliştirdiği bu iki ülkede terör örgütlerinin yanısıra, yerel halkın 'bandit' olarak andığı 'kanun kaçakları' da vahşice köyleri basarak insanları öldürüyor.

Batı Afrikaterör saldırıları ile kana bulandı.

Mali ve Burkina Faso’da düzenlenen terör saldırılarında toplam 16 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

Burkina Faso’nun kuzeyinde yer alan Soum kentindeki Gaskinde’de bulunan askeri üsse düzenlenen silahlı saldırıda 5’i asker olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Güvenlik kaynakları, saldırı sonucu çok sayıda askerin yaralandığını belirterek, üste önemli derece maddi hasar meydana geldiğini aktarıldı.

MALİ'DE 6 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Mali ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, üç askeri üsse eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 6 askerin hayatını kaybettiği, 20 askerin de yaralandığı bildirilerek, teröristlerin Sevare, Niono ve Bapho'daki askeri üslere patlayıcı yüklü araçlarla intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıyı Amadu Kufa tarafından yönetilen terör örgütü El Kaide bağlantılı Macina Kurtuluş Cephesi üstlendi.

El Kaide ve DEAŞ’a bağlı terör grupları, yıllardır Burkina Faso, Mali ve Nijer'de birçok saldırı düzenleyerek, binlerce kişiyi öldürürken, milyonlarca kişiyi ise yerinden etti.

 

 

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Sahel ülkeleri terör kuyusundan çıkamıyor: 16 ölü, 20 yaralı! ile ilgili etiketler Afrika Saldırı terör mali Burkina Faso El Kaide
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.