Şahan Gökbakar: ''Montrö’ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk’ün bu sözünü hiç unutmamalıyız''

Ukrayna'nın Türkiye'den Çanakkale ve İstanbul Boğazları'nı Rus gemilerine kapatmasını istemesinin ardından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin önemi yeniden gündeme geldi. Komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün olduğu bir fotoğrafı paylaşarak, "Montrö'ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk'ün bu sözünü hiç unutmamalıyız" dedi.

Bugün düzenlenen basın toplantısında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile bir araya gelen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye’nin Boğazların Rusya’ya kapatılması yönündeki talebi değerlendireceğini belirterek, "Bize göre Montrö Anlaşması'nın 19'uncu maddesi uygulanmaya koyulmalı ki o maddeye göre savaşın bir tarafı olan devletin bu bağlamda boğazlardan geçmesine yasak konulmalı" dedi. Komedyen Şahan Gökbakar da Montrö açıklamaları sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.


Twitter’da Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün olduğu bir fotoğrafı paylaşan Gökbakar, şu ifadeleri kullandı:


''Montrö’ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk’ün bu sözünü hiç unutmamalıyız. İşte böyle bir yer dünya. Birgün, bir tek adam "saldırdım sana" diyor ve ülkesinde kendi halinde yasayan masum insanların hayatları b**ka dönüyor. Atıp tutan herkes izliyor, kınıyor ama sadece konusuyor. Yalnız kalıyorsun. Yıllar sürecek bir insanlık dramı daha baslıyor. Yazık. Yanı başımızdaki bu işgal ve savaş, ülkemizi de çok kötü etkileyecek. Rusya açıkca yanında yer almayan herkese hesap kesecek. Buğdaydan tut, petrole birçok temel şeyi Rusyadan ithal eden bir ülkeyiz. Bakalım nasil etkileneceğiz hep beraber yaşayıp göreceğiz. Hakkımızda hayırlısı!''

şahan gökbakar

 

 

Şahan Gökbakar: ''Montrö’ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk’ün bu sözünü hiç unutmamalıyız'' ile ilgili etiketler Şahan Gökbakar Rusya Ukrayna Savaş montrö montrö sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.