Şahan Gökbakar bu defa da Diyanet üzerinden algı operasyonu yaptı! Superhaber ortaya çıkardı

Sık sık algı operasyonlarına dahil olan komedyen Şahan Gökbakar, şimdi de geçtiğimiz dönemlerde Cumhuriyet ve Birgün'ün Diyanet'in Dijital Kitaplığı'nda yer alan bir içeriği çarpıtıp haberleştirdiği haberi paylaşarak Diyanet'i Ti'ye aldı.

Geçtiğimiz dönemlerde bazı sosyal medya paylaşımlarıyla iktidar üzerinden algı operasyonu yapmasıyla konu olan komedyen Şahan Gökbakar, yine sosyal medyada gündem oldu. 

Gökbakar, sosyal medyadan Birgün ve Cumhuriyet'in yayınladığı "Diyanet'in dijital kitaplarında evlenme niyetinde olanların birbirlerinin mahrem yerlerine, ‘fikir verecek ölçüde’ bakabileceği belirtildi" şeklindeki haberini paylaşarak ti'ye aldı. 

Şahan Gökbakar bu defa da Diyanet üzerinden algı operasyonu yaptı! Superhaber ortaya çıkardı

O haber, algı operasyonlarında başı çeken Birgün gazetesinde de şöyle yer almıştı: 

Şahan Gökbakar bu defa da Diyanet üzerinden algı operasyonu yaptı! Superhaber ortaya çıkardı - Resim : 2

Şahan Gökbakar'ın bu haberi yeniden gündeme getirip sosyal medya hesabından paylaşarak Tİ'ye almasının ardından Superhaber olayı inceledi.  

DİYANET'İN YAYININI BÖYLE ÇARPITTILAR

Provokasyon içerikli haber yapan bazı sitelerde yer aldığı gibi, Diyanet'in açıklamaları çarpıtılarak sosyal medyaya servis ediliyor. Superhaber, Şahan Gökbakar'ın paylaşımından yola çıkarak Diyanet'in yayınladığı Dijital Kütüphane'yi inceledi. 

Diynet'in Kadın ve Aile kitaplığında yer alan 'Aile Hayatımız' isimli kitapta anlatılmak istenen oysa şu şekilde belirtilmiş:

"Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir"

Şahan Gökbakar bu defa da Diyanet üzerinden algı operasyonu yaptı! Superhaber ortaya çıkardı - Resim : 3

Kaynak alınan ve üzerinen algı yaratılan içerik incelendiğinde, sol kesim gazetelerin çarpıttığı gibi 'Evlenecek kişiler, birbirinin mahrem yerlerine bakabilir' mesajı bulunmuyor. Aksine 'Evliliğin asıl amacının cinsellik olmadığı' vurgulanıyor. 

KAYNAĞI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ŞAHAN'IN İLK VUKUATI DEĞİL

Muğla’nın Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken, diğer illerden takviye ekipler de alevlere müdahale etmişti. Sosyal medyada 'Uçaklar nerede?' diye cahilane paylaşım yapan komedyen Şahan Gökbakar'a sosyal medyadan tepki yağmıştı. 

 

 

 

 SEÇİL BALIK 

 

 

Şahan Gökbakar bu defa da Diyanet üzerinden algı operasyonu yaptı! Superhaber ortaya çıkardı ile ilgili etiketler Şahan Gökbakar Diyanet dijital kitaplık BirGün Cumhuriyet çarpıtma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.