Şah İsmail'in Anadolu hesabı

Metin Külünk

Metin Külünk

BUGÜN ORTADOĞU'DA MEZHEP EKSENLİ ÇATIŞMALARIN KAYNAĞI ŞAH İSMAİL'DİR. Öyle ki CENNET MEKAN YAVUZ SULTAN SELİM HAN BUNU GÜNÜMÜZDEN 500 YIL ÖNCESİNDE GÖRMÜŞ VE İLERİDE MEYDANA GELEBİLECEK ÇATIŞMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN TEHLİKELİ PROPAGANDANIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇABALAMIŞTIR.
Yavuz Sultan Selim'in 1514'te giriştiği Çaldıran Muharebesi yalnızca sıradan bir fetih hareketini ifade etmiyordu. BU AYNI ZAMANDA İSLAM DÜNYASINA SAVAŞ AÇAN VE BUNU İSLAM ADI ALTINDA YÜRÜRLÜĞE KOYAN ZİHNİYETE KARŞI AÇILMIŞ BIR BAYRAKTI.
Şah İsmail liderliğinde bir karakter meydana getiren Safevi siyaseti bugünkü İran siyasetine doğrudan etki ediyor. BU GÜRUHUN HEDEFİ NE GAZA NE DE CİHAT tı. İslam dünyasının bugün içerisinde bulunduğu çatışmaları ve ayrılıkları temellendiren bir mekanizma inşa edilmişti.
Bu amaçla Anadolu'ya gönderdiği sahte şeyhlerle İslam dünyasında İKİLİK ÇIKARMAYA ve İSLAM BİRLİĞİNİ YIPRATMAYA çalışmış olan ŞAH İSMAİL, mevcut statükoyu yıpratmayı hedef edinmiş bir zihniyet ortaya koymuştur. BU MÜDAHALE İLE BİRLİKTE OSMANLI DEVLETİ'Nİ YALNIZCA ANADOLU'DA RAHATSIZ ETMEMİŞ AYNI ZAMANDA ÜÇ KITADA HÜKÜM SÜREN DEVLETİN DIŞ GÜÇLERE KARŞI GİRİŞTİĞİ MÜCADELEYİ VE “İSLAM KARDEŞLİĞİ” SAVUNUCULUĞU HAREKETİNİ DE YIPRATMIŞTIR.
PEKALA HEDEF NEDEN ANADOLU İDİ? Çünkü Anadolu demek Osmanlı demek, Osmanlı demek “MÜSLÜMAN KARDEŞLİĞİ” “İSLAM BİRLİĞİ” demekti.
Atalarımızın büyük bir maharetle ortaya koydukları bu direnişi kırmak en çok kimin işine gelir soruyorum Allah aşkına cevap veriniz. Tabi ki İslam'ın karşısında duran Batı'nın işine gelir. Öyleyse ŞAH İSMAİL EKOLÜ neden bu güç odaklarına hizmet etmektedir.
Bakınız bizim topraklarımızda yaşayan İran’lı vatandaşlarımız var. Biz onlara mezheplerini sormuyoruz, incitici davranışlarda bulunmuyoruz. Tıpkı atalarımız gibi bu bayrağın altında huzur içerisinde yaşamalarını istiyor ve İslam dünyasının barışa kavuşup eski heybetli günlerine dönmesini arzuluyoruz. BİZİM DERDİMİZ NE İRANLI VATANDAŞLARIMIZLA, NE DE İRAN’DA YAŞAYAN TEBAAYLA. BİZ; İSLAM DÜNYASININ REFAHA KAVUŞMASI İÇİN ÇIRPINIYORUZ. “BİZ DİN KARDEŞİYİZ DİYORUZ!!!”
BAKINIZ DEVLET BAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İRAN ZİYARETİNDE NE DEMİŞTİ? “BEN NE Şİİ TANIRIM NE SÜNNİ TANIRIM, BEN MÜSLÜMAN’I BİLİRİM.”
DEVLET BAŞKANIMIZIN KULLANDIĞI BU İFADEYE ÜLKEMİZDEN HİÇBİR KARŞIT GÖRÜŞ ÇIKMADI. NEDEN Mİ? ÇÜNKÜ BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN BU TOPRAĞIN SUYUNU, EKMEĞİNİ PAYLAŞAN BİZLER ARTIK KAVGA İSTEMİYORUZ!!!
Ancak başka yerlerden sesler yükselmeye başladı. KİRLİ ELLER BU KARDEŞLİĞİ İSTEMİYORLARdı. Çünkü KARDEŞLİK GÜÇ GETİRİR, DİRENÇ GETİRİR, NİCE FETİHLER GETİRİR!!!
Sizce bu ifade altı boş bir telkinmiydi? Elbette hayır. Elbette birileri rahatsız oldu. Geçmişten bugüne nice değerlere sahip çıkan bizler hiçbir ülkenin vatandaşlarıyla husumet içerisinde değiliz. Biz dışarıdan gelen ve MİLLİ, DİNİ, ÇOK ÇEŞİTLİ KAVMİ KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYEN ODAKLARIN KARŞISINDAYIZ.
BİZ; HZ. MEVLANA’YI, HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ, YUNUS EMRE’Yİ SEVERKEN ONLARI BUGÜNE DEK HÜRMETLE ANARKEN, İSLAM DÜNYASINA DA BİR MESAJ YOLLUYORUZ. DİYORUZ Kİ “SEN BEN YOK BİZ VAR!!!”
BUGÜN ŞAH İSMAİL EKOLÜ’NÜ YAŞATMAYA ÇABALAYAN ODAKLAR İSE BİZİM KARDEŞLİĞİMİZE GÖZ DİKMİŞ DURUMDALAR.
Açık konuşuyorum; “BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ!!!”
İRAN'IN AKDENİZ HEDEFİ
Akdeniz üzerinde bir hegemonya kurmak isteyen İran'ın hedefi nedir? Pekala bu girişimi şahsen yadırgamıyorum. ÇÜNKÜ ŞAH İSMAİL EKOLÜ AKDENİZ'DE NÜFUZ KAZANIRSA BATI KAZANACAK. ÇÜNKÜ ŞAH İSMAİL EKOLÜ AKDENİZ'DE VARLIĞINI KABUL ETTİRİRSE, İSLAM DÜNYASI BÜYÜK TAHRİBATA UĞRAYACAK.
Bakın dikkat edin!!! Bu zihniyet bugüne kadar hiçbir büyük güçle savaşmamıştır. Hiçbir Batılı güçle karşı karşıya gelmemiştir.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA KARA SAHASINI İTİLAF DEVLETLERİNE AÇAN İRAN; İNGİLTERE'NİN RUSYA'YA YAPTIĞI SINIRSIZ YARDIMI KENDİ OMUZLARINDA TAŞIMIŞTIR.
AKDENİZ; İSLAM DÜNYASI’NIN KİLİT KONUMLARINDAN BİRİDİR. STRATEJİK ÖNEMİNİ; İNGİLTERE’NİN, FRANSA’NIN VE RUSYA’NIN BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI İÇERİSİNDEKİ HAMLELERİNE BAKARAK ÇOK NET GÖREBİLİRSİNİZ.
BU NEDENLE ORTADOĞU SİYASETİNDEN TASFİYE EDİLMEK İSTENEN TÜRKİYE’NİN VE DEVLET BAŞKANIMIZIN İSLAM BİRLİĞİ VURGUSU’NUN NEDENİ AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR.
Bakınız bütün İslam ülkeleri bir keşmekeş içerisine sokuluyor. Bir el gelip SİZ FARKLI MEZHEPTENSİNİZ, SİZ FARKLISINIZ diyor ve KARDEŞ KARDEŞİNE KIYIYOR.
İÇERİDE YAKALANAN AJANLAR
Dünün sahte şeyhlerinin misyonunu bugün karşımıza çıkan ajanlar sürdürüyor. Şah İsmail'in torunları aramızda geziniyor. İkilik çıkarmaya çalışıyorlar.
BATI EKSENLİ PROJELERİN ORTADOĞU'DAKİ YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENEN ŞAH İSMAİL EKOLÜ; BUGÜN ZEHİRLİ KOLLARIYLA TOPRAKLARIMIZI SARMAYA ÇALIŞIYOR. Geçmişten gelen komplekslerini Batı dünyasının yoluna seren daimi müttefik ajanları ile tıpkı Birinci Dünya Savaşı'nda topraklarımızda türeyen yabancı kökenli cemiyetleri andırıyor.
Kobani olayları, Haziran sonrası kanton hevesiyle bölgedeki terör faaliyetleri, Ankara patlaması, PKK varyasyonlu PYD ve Suriye’de Rusya ile başlattıkları sürecin tamamı; ŞAH İSMAİL EKOLÜNÜN MEZHEBÎ VE ANADOLU KARŞITI DURUŞUNUN APAÇIK GÖSTERGESİDİR.
NASIL Kİ BATI DÜNYASI ŞARKİYATÇILIK EKSENİNDE BU TOPRAKLARA MÜDAHALELERDE BULUNMAK İSTEDİYSE AYNI ŞEKİLDE BU ZİHNİYET BU TÜRLÜ FAALİYETLERE ÇANAK TUTMUŞTUR.
Türk devlet tarihinin en önemli simalarından olan Yavuz Sultan Selim'in isminin bugün 3. köprüye verilmesi kimleri neden rahatsız ediyor şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. BU TOPRAKLARDA HÜKÜM SÜREN NİCE FATİHLER, NİCE YAVUZLAR, NİCE SÜLEYMANLAR, VE İNŞA ETTİKLERİ DERGAHLAR VE TEKKELERLE BARIŞ İÇERİSİNDE BİR TOPLUM İNŞA EDEN NİCE ÖNEMLİ ŞAHSİYETLER; BÜYÜK BİR KÜLTÜR MİRASI BIRAKTILAR. BİZ BU MİRASA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ!!!
Lakin ben bu ifadeleri her yerde her oturumda dile getirdim. Israrla bu vurguları yapıyorum. Çünkü tarih yalan söylemiyor ve ona kulak verdiğinizde size gelecekte meydana gelebilecek bütün tehditleri ayrıntılarıyla sunuyor.
Şunu net bir şekilde ifade edebilirim. Horasan'da, Herat'ta, Maveraünnehir bölgesinde, Semerkand'da, Kabil'de hangi dergaha giderseniz gidin, hangi tarikat ehline sorarsanız sorun, ortak fikir; İslamiyet’in Şah İsmail’den itibaren ağır bir yara aldığı ve İSLAM KARDEŞLİĞİ’NİN TEKRAR İNŞAA EDİLMESİ GEREKTİĞİ kanaatidir.
Üstelik ben bunları hamasi ifadelerle belirtmiyorum. Orta Asya ve Ortadoğu'da faaliyet gösteren şarkiyatçıların notlarını okuyarak ifade ediyorum. Hiç şüphesiz İslamiyet’in altın çağını yaşadığı dönemi “DARK AGE” yani “KARANLIK ÇAĞ” olarak adlandıran BATI’NIN bu ifadeyi kullanması bir tesadüf değil, din birliğini temel alan ÖTEKİNE YAŞAM HAKKI TANIMAYAN bir zihniyetin ifadesidir.
Ancak biz “NE OLURSAN OL YİNE GEL” diyen, “DİNİNİZİ ÖZGÜRCE YAŞABİLİRSİNİZ” diyen bir neslin evlatlarıyız. Öyleyse DİN KARDEŞLERİMİZE sesleniyorum. Bu kavga ne size ne bize yarar, bu kavga BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMAK İSTEYENLERE, BU TOPRAKLARDA HÜKÜMRANLIK İNŞAA ETMEK İSTEYENLERE, MANDACILIK ZİHNİYETİNE, KISACASI BİZİ BU TOPRAKLARDA İSTEMEYENLERE yarar.
Thomas E. Lawrance, Rudyard Kipling, Sacy, Sir Thomas Roe, Mountstuart Elphinstone, Edward Vambery ve diğerlerinin ifadelerine bakın. göreceksiniz ki onların faaliyetleri hep bu doğrultudadır, bu doğrultuda hareket ederken de onlara çanak tutan yegane yardımcıları ŞAH İSMAİL EKOLÜ'DÜR.
DÜN DE KARDEŞTİK BUGÜN DE ÖYLEYİZ. NE SEN NE BEN DEĞİŞMEDİK YİNE BİZİZ.
“Üç durumda din kardeşinizi yalnız bırakmayınız; Hastalandıklarında ziyaret ediniz, meşguliyetlerinde yardım ediniz, unuttuklarında hatırlatınız.”
Ata ibn-i Meysere el-Horasânî
UNUTMA BİZ KARDEŞİZ!!!

Diğer Yazıları