Sağlıkçıyı kör eden saldırgan tutuklandı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Rıfat Babayiğit önceki gün maskesini doğru takması için uyardığı kişinin attığı yumruk sonucunda bir gözünü kaybetmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanına yumruk atarak görme yetisini kaybetmesine neden olan Furkan T. adlı saldırganın tutuklandığını açıkladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Rıfat Babayiğit, hastaneye gelen Furkan T. adlı kişiyi maskesini doğru takması için uyardı.

Cezaevinden izinli olarak çıktığı öğrenilen Furkan T. ise bu uyarı üzerine Babayiğit'e yumruk attı.

Saldırı sonucunda gözünden yaralanan Babayiğit'in görme yetisini kaybettiği anlaşıldı.

Saldırgan ise olay sonrası gözaltına alındı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cumartesi gece saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda saldırganın "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini duyurdu.

Koca gelişmeye ilişkin şunları söyledi:

"Çapa Tıp Fakültesi’nde görevli hasta bakıcımız, maskesini doğru takması için uyardığı kişi tarafından darp edilmiş ve göz ameliyatına alınmıştı. Saldırgan, Çağlayan Adliyesi’nde "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şiddete karşı bir olmalıyız.Sağlık çalışanına şiddet, sadece mağdurun sorunu ve yasanın konusu değildir. Toplumun ortak sorunudur. Dostça çalışma ortamı, nitelikli hizmet güvencesidir. Yasa ve ahlak iş birliği yapmalıdır. Dahası: Sağlık çalışanı, savaşta bile güvence altındadır. Şiddete karşı bir olmalıyız."

Sağlıkçıyı kör eden saldırgan tutuklandı

 

Sağlıkçıyı kör eden saldırgan tutuklandı ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Saldırı İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Rıfat Babayiğit
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.