Sağlık çalışanlarını ilgilendiren 14 maddelik yasa teklifi Meclis'e geldi: Özlük haklarını düzenliyor

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesi için hazırlanan yasa teklifi Meclis'e geldi. AK Parti'nin sunduğu 14 maddelik teklifle sözleşmeli ve kadrolu sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yer alıyor.

AK Parti'den binlerce kişinin merakla beklediği sağlık çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen yasa ile ilgili flaş bir karar geldi. AK Parti, sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin 14 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yasa teklifiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Sağlıkla ilgili bazı kanunlarla 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Sözleşmeli ve kadrolu hekimlerle sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında önemli iyileştirmelerle sonuçlanacak ilk büyük adım atıldı" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, bakanlar kurulu toplantısı sonrası sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeyle ilgili "Bu süreçlerin çalışanların mutluluğu ve memnuniyetiyle doğru orantılı olduğuna inanıyorum dolayısıyla beklentileri var çalışanlarımızın, hekim arkadaşlarımızın. Motive olmaları için de bunun gerekliliğini biliyoruz. O nedenle bu hafta, muhtemelen gelecek hafta; ama bu hafta ben Meclis komisyonunda gündeme gelmesini takip ediyorum. Bu hafta Meclis'e gelebilir, komisyona gelebilir. Özlük hakları noktasında sözleşmeli, kadrolu dahil olmak üzere birçok düzenleme yapılacak. Özlük haklarıyla ilgili konunun bu hafta komisyona gelmesi kuvvetle muhtemel" açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık çalışanlarını ilgilendiren 14 maddelik yasa teklifi Meclis'e geldi: Özlük haklarını düzenliyor ile ilgili etiketler yasa AK Parti sağlık çalışanı teklif
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.