Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başladı! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel branş dağılımı nasıl, başvurular nereden yapılacak?

Sağlık sektöründe önemli bir istihdam fırsatı sunan Sağlık Bakanlığı, 27 bin kişilik personel alımı için başvuru sürecini başlatıyor. Bu kapsamlı alımda yer almak isteyen adaylar için beklenen başvuru kılavuzu araştırılıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 27 bin personel branş dağılımı nasıl, başvurular nereden yapılacak? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı, sağlık sektöründe önemli bir istihdam fırsatı sunarak 27 bin kişilik personel alımı için başvuruları kabul etmeye hazırlanıyor. Bu geniş kapsamlı alıma katılmayı düşünen adaylar, beklenen başvuru kılavuzunu incelemektedir. Sağlık Bakanlığı'nın 27 bin personel alımında branş dağılımı nasıl olacak ve başvurular nereye yapılacak? İşte tüm detaylar...

Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başladı! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel branş dağılımı nasıl, başvurular nereden yapılacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI 27 BİN PERSONEL ALIMI BAŞLADI!

Sağlık Bakanlığı, büyük çaplı bir personel alımı için başvuruların 21 Şubat Çarşamba günü ile 28 Şubat Çarşamba günü arasında alınacağını duyurdu. ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz, başvuruların ÖSYM AİS sayfası üzerinden gerçekleştirileceği gün içinde erişime açılacak. Toplamda 27 bin kişinin istihdam edileceği bu personel alımında, branş dağılımı 15 bin hemşire, 9 bin 20 sağlık teknikeri ve 2 bin ebe olarak belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başvuru süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27.000 sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle alımına ilişkin kılavuz yayınlandı. Adaylar, tercihlerini 21-28 Şubat arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapabilecek. Hayırlı olsun." dedi.

Henüz kılavuzun erişime açılmadığı belirtilirken, 21 Şubat 2024 Çarşamba günü içinde kılavuzun yayınlanması bekleniyor. Sağlık Bakanı Koca, personel alımı branş dağılımıyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 bin hemşire, 8 bin sürekli işçi ve çeşitli branşlarda toplamda 27 bin kişinin alınacağını vurguladı. Başvuruların ardından adaylar, tercihlerini 28 Şubat tarihine kadar belirleyebilecekler.

Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başladı! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel branş dağılımı nasıl, başvurular nereden yapılacak? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.