Sağlık Bakanı Koca'dan "Beyaz Önlükleriyle İlkler" videosu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan, Türkiye'de ilklere imza atan sağlık çalışanlarının yer verildiği "Cumhuriyet'te 98 yıl - Beyaz Önlükleriyle İlkler" videoyu paylaştı. videoda; Türkiye'nin ilk kadın hekimi Dr. Safiye Ali Hanım ve ilk hemşiresi Safiye Elbi Hanım'dan İstanbul Tıp Fakültesi 1969 dönem birincisi 2015 Nobel Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a kadar Cumhuriyet tarihine geçen bir dizi sağlık çalışanlarının isimleri bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, "Cumhuriyet'te 98 yıl - Beyaz Önlükleriyle İlkler" videosu yayınladı. Bakan Koca videoda, "Bazı bakımlardan bizden çok ileriydiler. Onlara ilham veren şeyi anlamak için bile emek gerekir. Aşağıda çok azının adına yer verebildik. Bu ilklerden çok var. Daha çok olacak" mesajını paylaştı.

 

 

Bakan Koca'nın paylaştığı videoda; Türkiye'nin ilk kadın hekimi Dr. Safiye Ali Hanım ve ilk hemşiresi Safiye Elbi Hanım'dan İstanbul Tıp Fakültesi 1969 dönem birincisi 2015 Nobel Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a kadar Cumhuriyet tarihine geçen bir dizi sağlık çalışanlarının isimleri yer aldı. Videoda ayrıca ilk beyin cerrahı olan Op. Dr. Bülent Tarcan'ın bestelediği müzik kullanıldı.

 

Sağlık Bakanı Koca'dan "Beyaz Önlükleriyle İlkler" videosu ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Beyaz Önlükleriyle İlkler Dr. Safiye Ali Hanım Safiye Elbi Hanım Prof. Dr. Aziz Sancar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.