Sağlık Bakanı Koca: Aktif vakaların yüzde 40’ı 23 yaş altında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra yazılı açıklama yayınladı. Üniversitelileri koronavirüse karşı aşılanmaya çağıran Bakan Koca, aktif vakaların yaklaşık yüzde 40’ının 23 yaş altı vatandaşlar olduğunu belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelilere Covid-19 aşısı olma çağrısında bulundu.

Salgında aktif vakaların yüzde 40'ının 23 yaş altı olduğunu açıklayan Koca, "Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40’ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır." dedi.

"ARTIK SALGIN KISITLAMASI YOK"

Yeni kısıtlamalar konusuna değinen Bakan Koca, "Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil." ifadesini kullandı.

 

YERLİ AŞIYA DESTEK ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı, yerli aşı Turkovac'a destek isteyerek şunları söyledi: "Aşımıza sahip çıkarak bir an önce devreye girmesini temin edelim. Yerli aşımızı ürettiğimizde ihtiyaç sahiplerine aşı ulaştıracak bir ülke olacağız. Aksi halde ise aşıya ihtiyaç duyan ülke olarak kalacağız. Yerli aşımıza destek verin."

Sağlık Bakanı Koca: Aktif vakaların yüzde 40’ı 23 yaş altında

Sağlık Bakanı Koca: Aktif vakaların yüzde 40’ı 23 yaş altında ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını aktif vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.