Sağanak geliyor sıcaklık düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son dakika duyurusu ile birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Cuma günü saat 18:00'e kadar geçerli olacak uyarıya göre hava sıcaklığında da 5 dereceleri bulan düşüşler olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nın son tahminlerine göre bugün Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Amasya, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir gün yaşanacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI YERLERDE SICAKLIK DÜŞECEK

Meteoroloji'nin verdiği bilgiye göre hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Ülkemiz genelinde ise hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile zamanla Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı, diğer yerlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yağış uyarıları bu akşam 18.00'a kadar geçerli olacak. 

İşte cuma, cumartesi ve pazar günlerinde Türkiye'nin hava durumunu gösteren haritalar...

Sağanak geliyor sıcaklık düşüyor

Sağanak geliyor sıcaklık düşüyor ile ilgili etiketler Meteoroloji Sağanak Yağış Rüzgar sıcaklık
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.