Sadri Şener Rizelileri kızdırdı!

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, "Trabzon tabii bir imparatorluk başkenti. Rize o zamanlar ilçe. Rize’nin kalesi bile yok" dedi.

TRT Spor'un konuğu olan Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, programın son bölümünde Fatih Doğan’ın “Karadeniz birliği ve Trabzon Rize arasındaki gerginlik var. Son durum nedir?” şeklindeki sorusuna egoist bir tavır içinde ifadeler kullandı.

Şener, “Trabzon tabii bir imparatorluk başkenti. Rize o zamanlar ilçe. Rize’nin kalesi bile yok. Yani tarihi kaleler vardır ya Giresun’un var. Bunlar hep bize bağlı yani Tabzon’a bağlı Artvin olsun şey olsun. Burası bir şey yani merkez yani bunu değiştiremiyoruz ne kadar atlasan da. Trabzon hem Pontusların şeyi hem Kanuni, Fatih Sultanların birinin doğduğu birinin valilik yaptığı yer, bunlar çok önemli değerler.” ifadelerini kullanırken konuşmasının devamında ise yine Rize’yi küçümseyici sözler sarfederek Rize’nin bir havaalanının olmadığını ve gelen takımların Trabzon Havalimanına indiğini ve Rize’ye havaalanının yeni yapılmakta olduğu kaydetti.

rize

RİZE'DEKİ KALELERDEN HABERİ YOK

Rize Kalesi

Kale, şehir merkezinin güneybatısında 480 m²lik bir alan üzerine kuruludur. İç ve aşağı kalelerden oluşur. İç kalenin I. Justinianus(527-565) döneminde, aşağı kalenin ise 13. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir.

Pazar İlçesi Yücehisar Köyü’ndeki Ciha Kale küçük bir yapı olup, ortasında birer gözetleme kulesine sahiptir. Yine Pazar'da küçük bir adacık üzerinde yer alan Kız Kalesi bu yapılardan kulesi olmadığı için ayrılır. Çamlıhemşin’de Fırtına Vadisi’ne hakim bir noktada kurulmuş olan Zil Kale, Rize Kalesi’nden sonra kentteki en büyük kaledir. Yine Çamlıhemşin İlçesi Tatos Geçidi’ndeki Kale-i Bala, içinde birçok tesisata sahip olan bir kaledir. Kent merkezinde bulunan Rize Kalesi ve Çamlıhemşin ilçe sınırlarındaki Zil Kale en sık ziyaret edilen kalelerdir.

Sadri Şener Rizelileri kızdırdı! ile ilgili etiketler Rize Trabzon sadri şener
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.