Saddam'ı taziye evine paspas yaptılar

Irak eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in davasına bakan hakimlerden olan Muhammed El Ureybi El Halife koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hakim El Halife'nin taziye evinin girişine Saddam posterinin yerleştirildiği görüldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir hastanede koronavirüs tedavisi gören ve eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in davasına bakan hakimlerden olan Muhammed El Ureybi El Halife geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.

Irak Yüksek Yargı Konseyi'nden yapılan açıklamada, hakim El Halife'nin ölüm nedeninin, koronavirüse bağlı komplikasyonlar olduğu ifade edildi.

TAZİYE EVİNİNİN GİRİŞİNE SADDAM POSTERİ KOYDULAR

El Halife'nin taziye evinin girişine yerleştirilen Saddam posteri ise dikkat çekti. Aileye taziyelerini iletmek isteyenler, Saddam'ın resmine basmadan içeriye giremedi.

 Saddam'ı taziye evine paspas yaptılar

Öte yandan 52 yaşındaki El Halife, Bağdat Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olmuş ve 2000 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile hakim olarak atanmıştı.

Hakim El Halife, Saddam Hüseyin'in duruşması sırasında eski Irak liderine çok yumuşak davrandığı gerekçesiyle görevden alınan Yargıç Abdullah El Amiri'nin yerine geçmişti.

El Halife, eski Irak liderini dava sırasında birkaç kez mahkeme salonundan atmış ve birkaç gün hücre hapsinde tutulmasına karar vermişti.

 

Saddam'ı taziye evine paspas yaptılar ile ilgili etiketler Irak hakim taziye saddam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.