Saç ektirdikten sonra hayatını kaybetmişti... Umut Tuğcu’nun ölüm nedeni belli oldu!

Etiler’deki bir klinikte saç ekimi yaptıran 34 yaşındaki Umut Tuğcu’nun eve gittikten sonra 'Kendimi kötü hissediyorum' diyerek hayatını kaybetmesine yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. Tuğcu'nun ölüm nedeni de belli oldu. İşte detaylar...

İstanbul Etiler’de 5 Kasım 2020 tarihinde özel bir kliniğe giden 34 yaşındaki Umut Tuğcu saç ekimi yaptırdı.

Yaklaşık 6 saat süren saç ekim işlemi sonrası evine giden Tuğcu, kendini iyi hissetmediğini söyleyerek işlemi yapan doktoru aradı. İddiaya göre doktor, tansiyonunun düşmüş olabileceğini ve tuzlu ayran içerek dinlenmesini söyledi. Dinlenmek için odasına giden Tuğcu fenalaşarak yere yığıldı. Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Tuğcu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SIVI TAKVİYESİ YAPILDI

Ölümün ardından klinik çalışanları ve işlemi yapan sağlık çalışanları hakkında, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora göre Umut Tuğcu’nun sabah saat 09.00’da kliniğe gittiği ve işleme başladığı anlatıldı. İşlemin 17.00’da bittiği anlatılan raporda, saç ekimi sırasında Tuğcu’nun tansiyonunda düşme olduğu sıvı takviyesi yapılarak normal düzeye döndürüldüğü anlatıldı.

“KENDİNİ KÖTÜ HİSSEDİYORDU”

Soruşturma kapsamında Umut Tuğcu’nun annesi Ferda Çavdar’ın da ifadesi alındı. Oğlunun 18.00 sıralarına eve geldiğini anlatan Çavdar, “Eve geldiğinde halsizdi ve kendisini kötü hissediyordu. Saat 18.30 sıralarında da bilincini kaybetti” dedi. Alınan rapor ve ifadelerin ardından soruşturmayı kapatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı klinik çalışanları ve doktor hakkında takipsizlik kararı verdi.

“DELİL BULUNAMADI”

Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora göre ölüm sebebinin kalp krizi olarak belirlendiği anlatılan kararda, “Ölü muayene tutanağı, otopsi raporu, ihtisas kurulu mütalaası, kolluk tutanakları, şüpheli ifadeleri ve diğer dosya içeriği bir bütün olarak ele alındığında müteveffa Umut Tuğcu’nun ölümünün meydana gelişinde üçüncü kişilere atfı kabil kast veya kusurun varlığına ilişkin herhangi bir delile rastlanılmadığı anlaşıldığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.

Saç ektirdikten sonra hayatını kaybetmişti... Umut Tuğcu’nun ölüm nedeni belli oldu! ile ilgili etiketler İstanbul Etiler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.