Saç dökülmesini engellemekle kalmıyor; bir de saçları çoğaltıyor! İşte tarif

Saç dökülmesini engellemek ya da saçları gürleştirmek için harika bir tarif önerisinde bulunuyoruz: soğan suyu kürü! Peki soğan suyu kürü nasıl hazırlanır, uygulanır, ne işe yarar? İşte detaylar…

Saç dökülmesi, çağımızın en yaygın görülen sorunlarından biri olmakla birlikte tedavisi de hiç kolay değil. Uzmanlara göre 100 teli aşan saç dökülmeleri için telaşlanmak gerekiyorken; önlem alınmayan saç dökülmeleri, kelliye kadar gidebiliyor. Bu nedenle dış görüntünün önemli bir unsuru olan saç dökülmelerine karşı bir an evvel önlem almak gerekiyor.

Saç dökülmesi için bir dermatologdan fikir almak en iyisi iken; saç dökülmesi sorununda bilimsel tedaviyi destekleyebileceğiniz pek çok doğal alternatif bulunuyor. Bu bağlamda, önemli kürlerden biri olan soğan suyu küre, özellikle saç dökülmesini önlemek için harika bir alternatif. Aynı zamanda saçları da gürleştirdiği biliniyor. Peki soğan suyu kürü nasıl hazırlanır, uygulanır, ne işe yarar? İşte detaylar…

SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ

Saç dökülmesini engellemekle kalmıyor; bir de saçları çoğaltıyor! İşte tarif

Bir kimyasal içermediği için saçların hızla toparlanmasını sağlayacak olan soğan kürü suyu, sadece soğanın suyundan elde ediliyor. Bu kapsamda bir soğanın suyunu sıktıktan sonra bu su ile damla damla alarak saçınıza masaj yapmanız gerekiyor. En az 15 dakika boyunca beklemesi gereken bir soğan kürünün ardından saçınızı bir şampuan ile yıkayarak temizleyin. Her iki günde bir tekrarlamaya uygun olan bu küre ham hindistancevizi yağı gibi saçı besleyecek ve kokuyu güzelleştirecek yağlar da ekleyebilirsiniz.

SOĞAN SUYU KÜRÜ FAYDALARI

Doğal bir antioksidan etkiye sahip olan soğanın suyundaki kükürt saçı kırılmaya ve kırılmalara bağlı olarak meydana gelen incelmeleri gidermede son derece etkili. Saçın oksitlenmesi etkileyen soğan, saçın pH’ını normal seviyede tutarak, besleyici bir vazife de üstleniyor. Kan akışını hızlandıran etkisiyle daha hızlı saç çıkmasını da sağlayan soğan suyu, aynı zamanda beyazlamalara karşı da birebir. Üstelik soğan suyun saça tek faydası da bunlar değil. Zengin içeriği sayesinde kepek gibi saç ve saç derisi sorunları ile de mücadele eden soğan suyu, aynı zamanda kullandığınız saç yağları gibi çeşitli bakım ürünlerinin etkisini artırmada da işlevsellik sunuyor.

Saç dökülmesini engellemekle kalmıyor; bir de saçları çoğaltıyor! İşte tarif ile ilgili etiketler Saç soğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.