Sabancı Üniversitesi’nde esrarengiz toplantı

Sabancı Üniversitesi-İstanbul Politikalar Merkezi (İPM)–Stiftung Mercator Girişimi, “Küresel Çalkantı Döneminde Türkiye ve Batı” konulu panel düzenliyor. Etkinliğin sadece İngilizce olması ve Türkçe çeviri yapılmaması ‘programda Türkiye aleyhine konuşmalar mı yapılacak’ sorusunu akıllara getirdi.

Sabancı Üniversitesi-İstanbul Politikalar Merkezi (İPM)–Stiftung Mercator Girişimi, “Küresel Çalkantı Döneminde Türkiye ve Batı” konulu bir panel gerçekleştirecek. 25 Kasım Pazartesi düzenlenecek olan panelde, Mercator-İPM araştırmacısı Aslı Aydıntaşbaş, Prof. Dr. Atila Eralp ve Die Zeit’ten Michael Thumann konuşacak. Milat Gazetesi'nin geçtiği habere göre, Türkiye'nin Suriye’deki Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya ile olan ilişkileri masaya yatırılacağı etkinliğin sadece İngilizce olması ise bu toplantıda neler konuşulacağını ve ne gizlemeye çalıştıkları konusunda kafalarda soru işareti oluşturdu.

Sabancı Üniversitesi’nde esrarengiz toplantı

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI YAPIP TÜRKİYE’Yİ KONUŞACAKLAR!

Her fırsatta PKK/PYD lehine yazılar yazan ve ABD’de yayın yapan Washington Post’a yazdığı yazıda ‘yeterli ekonomik gücünüz var’ diyerek Avrupa’yı Erdoğan’ı devirmeye davet eden Aslı Aydıntaşbaş, Sur'da terör operasyonları sürerken öldürülen bir teröristin gazeteci olduğunu iddia ederek Türkiye’ye "Zalim ülke" diyerek büyük tepki çekmişti. 'Ankara'nın Afrin hamlesi' başlıklı yazısında da, "Afrin bir Kürt kendi olduğu için Türkiye'nin burayı işgal etmeye çalışması tam anlamıyla bir çılgınlık olur' ifadelerini kullanan Aydıntaşbaş ve Erdoğan’a diktatör diyerek PKK’lılara bilerek Kürt diyen Michael Thumann da Türkiye’nin dış politikası hakkında panelde konuşma yapacak.

PANELİN DİLİ NEDEN SADECE İNGİLİZCE?

Birçok yabancı kuruluşla ve ABD’nin uluslararası çıkarları için faaliyet yürüten NDI ile işbirliği yapan ‘İstanbul Politikalar Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinliğin sadece İngilizce olması ve Türkçe çeviri yapılmaması ‘programda Türkiye aleyhine konuşmalar mı yapılacak’ sorusunu akıllara getirdi. Konu ile ilgili olarak ‘İstanbul Politikalar Merkezi’ yetkilisi bu etkinliğin sadece İngilizce olacağı ve simultane tercümeye bütçe ayırmadıkları şeklinde komik bir açıklamada bulundu.

Sabancı Üniversitesi’nde esrarengiz toplantı ile ilgili etiketler Sabancı Üniversitesi aslı aydıntaşbaş toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.