Sabah yazarından "yeni modeli Berat Albayrak hazırladı" iması

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, yeni ekonomik modelin altyapısının Berat Albayrak tarafından hazırlandığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘dövize endeksli TL’ modeli piyasalara doping etkisi yarattı. Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ise bugünkü yazısında yeni modeli eski bakan Berat Albayrak’ın hazırladığını belirtti.

Müderrisoğlu, “Aylar öncesinde kafa yorulan konuları, günün şartlarında ete kemiğe büründürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi farklı kılan özellikler de bu noktada devreye giriyor. Neden? Çünkü O, programa ve hedeflerine inanıyor, bu doğrultuda çabalıyor” ifadelerini kullandı.

Müderrisoğlu yazısında şunları kaydetti:

Lafı hiç uzatmayacağım. Artıları ve eksileri ile tarihe mal oldu. Lakin tarihi kayıtların eğilip bükülmemesi adına bir not düşmekte fayda var. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide kulvar değişiminin alt yapısını kurmaya, bu işi tercihen yumuşak geçişle halletmeye, gerektiğinde devletin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu göstermeye odaklıydı. Epeyce formül ve paket üzerinde çalıştı. Az bir kısmını hayata geçirebildi. Buna karşın, ilerisi için hatırı sayılır seçenekleri yazıp, kamunun hafızasına nakşetti. Bugün Türkiye, şapkadan tavşan çıkarmıyor. Aylar öncesinde kafa yorulan konuları, günün şartlarında ete kemiğe büründürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi farklı kılan özellikler de bu noktada devreye giriyor. Neden? Çünkü O, programa ve hedeflerine inanıyor, bu doğrultuda çabalıyor.”

Sabah yazarından "yeni modeli Berat Albayrak hazırladı" iması ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Berat Albayrak nureddin nebati köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.