Sabah yazarı Tarihçi Erhan Afyoncu'nun dikkat çeken yazısı!

Sabah yazarı Tarihçi Erhan Afyoncu, Osmanlı belgelerinde geçen Kürdistan tabiri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kürdistan isminin tarihte 20 yıllık bir dönem hariç idari bir geçmişinin olmadığını belirten Afyoncu, "İlk olarak Kürdistan isminin geçtiği tarihi kayıtlarda kastedilen bölge bugünkü Irak sınırındaki İran Kürdistanı’ndan Süleymaniye’ye kadar uzanan bir bölgedir." dedi. 

Sabah yazarı Tarihçi Erhan Afyoncu, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"KÜRDİSTAN TABİRİNİN İDARİ BİR GEÇMİŞİ YOK"

"Osmanlı belgelerinde geçen Kürdistan tabiri, tarihi altyapısına bakılmadan siyasi amaçlar için kullanılmaya çalışılıyor." diyen Afyoncu, bu tabirin geçmişini kanıtlarla birlikte paylaştı. 

"KÜRDİSTAN ANADOLU'DA DEĞİL İRAN VE IRAK'TADIR"

Kürdistan isminin tarihte 20 yıllık bir dönem hariç idari bir geçmişinin olmadığını belirten Afyoncu, "İlk olarak Kürdistan isminin geçtiği tarihi kayıtlarda kastedilen bölge ise bugünkü Irak sınırındaki İran Kürdistanı’ndan Süleymaniye’ye kadar uzanan bir bölgedir." dedi. 

İşte Erhan Afyoncu'nun paylaştığı Kaşgarlı Mahmud'un haritasında yer alan Kürdistan...

Sabah yazarı Tarihçi Erhan Afyoncu'nun dikkat çeken yazısı!

ERHAN AFYONCU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Sabah yazarı Tarihçi Erhan Afyoncu'nun dikkat çeken yazısı! ile ilgili etiketler Erhan Afyoncu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.