Sabah yazarı Salih Tuna futbolda FETÖ dosyasını açtı!

Sabah yazarı Salih Tuna, lig şampiyonu Başakşehir FK'nin teknik direktörü Okan Buruk'u "FETÖ konusunda açıklama yapmaya" davet etti

AK Parti'den ayrılarak muhalefet cephesine geçen ve Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bir süredir Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajla gündemde...

Ahmet Davutoğlu söz konusu mülakatta kendisine yöneltilen bir soru üzerine "FETÖ'nün siyasi ayağı" hakkında ilk kez isim vererek konuştu.

ŞÜKÜR'Ü HEDEF ALDI

Türk siyaseti içindeki FETÖ'cülere örnek olarak, bir dönem milletvekilliği yapan eski futbolcu Hakan Şükür'ün ismini veren Davutoğlu, "FETÖ ile organik bağı olduğu istihbari ya da hukuki olarak tescil edilmiş siyasetçiler FETÖ’nün siyasi ayaklarıdır. Bazıları özellikle bu ayakları sürdürdüler. Mesela Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı." şeklinde konuştu.

Firari olarak ABD'de yaşayan Hakan Şükür ise bu açıklamalara sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Davutoğlu'nun sözlerini Twitter hesabından paylaşan firari FETÖ'cü Hakan Şükür, "Ben hayatımda bu kadar gerizekalı bir ifade görmedim." dedi.

ŞÜKÜR'DEN BAŞAKŞEHİR'E...

Bu tartışmanın ardından Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna'nın bugün köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Tuna, "Emre, Okan bir de Hakan" başlığını taşıyan bir köşe yazısında, Davutoğlu ile Hakan Şükür arasındaki polemiğe atıf yaparak, firari eski futbolcunun savunmasına köşesinde şu sözlerle yer verdi;

"Bir de (mealen) dedi ki: 'Ben nereye gittim, nerede bulunduysam benden önce orada Emre Belözoğlu ve Okan Buruk (Başakşehir teknik direktörü) vardı. Onlar el üstünde tutulurken ben neden bu haldeyim?..'"

Tuna, adı geçen bu futbolculara köşesinden bir çağrı da yaparak, "Her şeyden evvel Emre ve Okan bu 'iddiaya' cevap vermeli. Kulaklarının üzerine yatarak geçiştirecekleri iddia değil bu. Yalansa yalan, iftiraysa iftira desinler. 'Biz bıraktık ama Hakan devam ediyor besbelli' desinler. Hem bu vesileyle FETÖ'yü de tel'in etmiş olurlar." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Sabah yazarı Salih Tuna futbolda FETÖ dosyasını açtı! ile ilgili etiketler Sabah Gazetesi FETÖ Okan Buruk Başakşehir Emre Belözoğlu Hakan Şükür salih tuna
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.