Sabah yazarı Altınok, Prof. Dr. Şahin'i sert sözlerle hedef aldı

Son aylarda tüm dünyada en çok konuşulan konu koronavirüs aşısının keşfi oldu. Türkiye başta olmak üzere birçok ülke vatandaşlarını salgının pençesinden kurtarmak için aşılama konusunda önemli adımlar atıyor... Öte yandan aşı karşıtlığı da revaçta! Abdurrahman Dilipak, Cemil Barlas gibi komplo teorisyenlerinin ardından bu kervana son olarak Sabah yazarı Melih Altınok da katıldı. Altınok, aşıyı bulan Türk bilim insanı Uğur Şahin için 'Korona kimin kabusu, kimin düşü' temalı bir makale kaleme aldı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve pandemi dalgası ile kısa süre sonra küresel sistemi tamamen altüst eden koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Tüm dünya aşı ve ilaç konularında bilim insanlarından gelecek haberlere kilitlendi.

Aşı çalışmaları tamamlayan firmalar, insanlığa umut olan dozları ülkelere sevk etmeye başladı. Türkiye de bu süreçte Çin'de üretilen SinoVac ile Almanya'da Türk bilim insanları tarafından üretilen BioNTeCh aşısından satın aldı.

Fakat ülkemizde bazı kesimler, anlaşılmaz biçimde aylardır Sağlık Bakanlığı'nı, aşı çalışmalarını ve satın alınan aşıları karalama yarışına girdi!

''KİMİNİN KABUSU KİMİNİN DÜŞÜ''

Komplo teorileriyle nam salan Abdurrahman Dilipak, Cemil Barlas gibi isimlerin ardından bu kervana son olarak Sabah yazarı Melih Altınok da eklendi. 

Koronavirüs aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'in 'Korona 10 yıl daha hayatımızdan çıkmayacak' şeklindeki açıklamalarını bugünkü köşesinden eleştiren Altınok, "O kadar çalıştı, yatırım yaptı aşıyı buldu. Peynir ekmek gibi de satıyor, siparişlere yetişemiyor. Ve bu icadı sayesinde bir yılda Forbes'un milyarderler listesine girdi. 'Sürse sürse üç beş ay daha sürer' diyecek hali yoktu ya" ifadelerini kullandı.

Şahin'in aşıdan para kazanmak için bu açıklamaları yaptığını belirten Altınok "Kiminin kabusu kimin düşü" değerlendirmesinde bulundu.

Altınok'un yazısının ilgili kısmı şöyle;

"Koronavirüs aşısını bulup göğsümüzü kabartan BioNTech'in kurucusu Türk asıllı Alman vatandaşı Uğur Şahin kâbus gibi açıklamalarda bulunmuş. Gazeteler öyle diyor.

Şahin, "Salgın ne zaman bitecek?" sorusuna "10 yıl" cevabını vermiş. "Normal hayatımıza ne zaman döneceğiz?" diyenlere ise "Normal hayat için yeni bir tanımlama yapılması gerekiyor" demiş.

Ne deseydi adamcağız?

O kadar çalıştı, yatırım yaptı aşıyı buldu. Peynir ekmek gibi de satıyor, siparişlere yetişemiyor. Ve bu icadı sayesinde bir yılda Forbes'un milyarderler listesine girdi. "Sürse sürse üç beş ay daha sürer" diyecek hali yoktu ya.

Neticede karşısında yerini korumaya çalıştığı rakibi, koronavirüs aşısı geliştirdikten sonra bu yıl serveti 4.1 milyar dolara ulaşan ABD merkezli Moderna şirketinin Fransız CEO'su Stephane Bancel var. O da Forbes'un listesinde Şahin'in hemen altında.

Korkmayın, tatlı bir rekabet işte."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sabah yazarı Altınok, Prof. Dr. Şahin'i sert sözlerle hedef aldı ile ilgili etiketler Korona Para Abdurrahman Dilipak Melih Altınok aşı uğur şahin Sabah köşe yazısı Cemil Barlas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.