Sabah yazarı: İktidar söylem üstünlüğü kuramıyor

AK Parti'nin iletişim politikalarına Sabah Gazetesi'nden çok sert eleştiriler geldi.... Sabah yazarı Dilek Güngör iktidarın dev yatırımlarının "Vapurdaki karton bardak kadar gündem olmadığı" serzenişinde bulundu...

Sabah yazarı Dilek Güngör, iktidar kanadının iletişim politikalarını eleştiren bir köşe yazısı kaleme aldı.

"Köprüyü bırak ibriğe bak!" başlığını taşıyan makalesinde iktidarın bugüne kadar attığı büyük siyasi adımları ve yatırımları sıralayan Dilek Güngör, "Mezarlıktaki ibrik kadar ya da vapurdaki karton bardak kadar gündem olmuyor. Çok tuhaf değil mi?" diye sordu.

"Hükümet mi yaptıklarını anlatamıyor, muhalifler mi algı oluşturmayı daha iyi beceriyor bilemedim." ifadelerini kullanan Güngör "iletişimde algı ve aktarma modelinde sıkıntı olduğunu" vurguladı.

Güngör şunları kaydetti;

"İletişim, algıyı yönetmek, davranış biçimleri oluşturmak ve hedefe ulaşmak için bir araç değil mi? O halde, kitlenin zihninde yer edecek, onların algısını etkileyecek faaliyetlerde bulunmak gerekmez mi? Ya da muhalefetin oluşturduğu algı insanlar tarafından gerçek olarak kabul edilmeden müdahale etmek?

Maalesef, iktidar, bu kadar hizmete ve devasa projeye rağmen kendi tabanında dahi motivasyonu sağlayamıyor. Söylem üstünlüğü kuramıyor. Yaptıklarını tam olarak kitlelere anlatamıyor."

Sabah yazarı: İktidar söylem üstünlüğü kuramıyor ile ilgili etiketler AK Parti Sabah Yazarı dilek gungor iktidar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.