Sabah yazarı "hayat pahalılığına" dikkat çekti

Artan gıda fiyatları ve kiralık konut masrafları vatandaşları kara kara düşündürüyor... Bu konuya bugün Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu da parmak bastı. "Yaşadığımız öyle bir pahalılık ki, hiç normal değil" diyen Babaoğlu acilen adım atılması gerektiğini belirtti..

Koronavirüs pandemisi sürecinin etkisiyle vatandaşın geçim sıkıntısı 2021 yılında belirgin hale geldi.

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre tüketici fiyatlarında yıllık enflasyon yüzde 18,95'e çıktı.

Bu konuyu bugün köşesine taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu dikkat çeken tespitlerde bulundu.

"Mutfak" başlığını taşıyan yazısında artan gıda fiyatlarına değinen Babaoğlu, "Dost acı söyler... Gözlerimizi "mutfaktaki ve çarşı pazardaki yangın"dan kaçıramayız. Yüksek enflasyon, dünya gıda fiyatlarındaki artış, ihracat baskısı, vesaire... Hepsi etken, tamam. Ama yaşadığımız öyle bir pahalılık ki, hiç normal değil." dedi.

Aynı ürüne her hafta zam gelmesinin şaşkınlığını yaşayan Sabah yazarı Babaoğlu, "Bu normal olabilir mi? Böyle bir manzara içinde insanlar makro rakamların yüz güldüren taraflarına bakabilir mi? Bir kere bakarlar, sonra yine markette peynir ve yağın fiyatına takılıp kalırlar..." dedi.

Babaoğlu yazısının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Galiba geçen gün Bakan Elvan da o yüzden büyümenin kaliteli olma gereğinden bahsetti ve "Yüksek büyümeyi sağladığımızda görevimizi tamamlanmış saymıyoruz" dedi. Sonuç şu... Orta sınıfı ayakta tutan şey, mutfak ve konut harcamalarıdır. Artık şu pahalılık meselesinin üzerinde durulmalı. Hiç gecikmeden..."

Sabah yazarı "hayat pahalılığına" dikkat çekti ile ilgili etiketler Haşmet Babaoğlu gıda fiyatları konut fiyatları Sabah Yazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.