Sabah yazarı: Genç kızlarımız arıza erkekleri seviyor!

"Bazı genç kızlarımız arıza erkekleri seviyor!"... Bu sözler Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den! Tezel, Antakya'da sevgilisinden şiddet gören kadına, tavla oynayan kişilerin yardım etmemesinde kabahat olmadığını savundu. Mevlüt Tezel, buna Elif D.'nin kendisini yaralayan sevgisinden şikayetçi olmamasını gerekçe gösterdi...

Geçtiğimiz gün Antakya'da kameralara yansıyan kadına şiddet olayı büyük ses getirdi.

Saldırgan Oğuzhan Kaplan'ın satırla kovaladığı sevgilisi Elif D., bir dükkanın önünde tavla oynayan erkeklerden yardım istese de bu kişilerden yardım göremedi.

Oğuzhan Kaplan, Elif D.'yi yaralayarak olay yerinden uzaklaşırken tavla oynayan şahısların tepkisizliği kamuoyunda eleştiri konusu oldu.

SABAH YAZARINDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ?

Bu kişilerin genç kadına yardım etmemesine Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel'den ise çok tartışılacak bir yorum geldi.

"Tavlacı dayılar haklı mı çıktı?" başlığını taşıyan yazıda Elif D.'nin kendisine şiddet uygulayan erkek arkadaşından şikayetçi olmamasına değinen Tezel, "Oğuzhan gözaltına alınarak, adliyeye sevk edildi ama Elif sevgilisinden şikayetçi olmadı, "Onu affedin. Tutuklanmasın" sözleriyle feryat etti, ağladı. Ama Oğuzhan 'Kasten adam yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi." dedi.

Bu olayın 2020 yılında Konya'da sevgilisi Ayşe D.'yi döven Özgür Duran'ı engellemek isterken ölümüne yol açan Kadir Şeker'in cezaevine girmesini hatırlattığını belirten Sabah yazarı şöyle devam etti;

"Ayşe D. de "Özgür Duran'la sadece tartıştık, darp olmadı" diye ifadesini değiştirmişti. Ayşe D. daha sonra uyuşturucu ticareti yapma suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Antakya'da olaya karışmadıkları için tavlacı dayıları sosyal medyada linç edenler şimdi ne düşünüyorlar? Tavlacı dayılar Oğuzhan tarafından satırla doğransaydı, Elif belki de "Biz tartışıyorduk. Oğuzhan'a küfrettiler, saldırdılar" diye ifade verecekti!

Buna benzer çok olay yaşandı. Kadınları sevgilisi ya da kocasından kurtarmaya çalışan insanlar bıçaklanıp hayatını kaybetti.

'Karı-koca, sevgili kavgasına karışılmaz' diye bir söz vardır. Bu tartışmaya açık bir söylem. Bazen bir kadını ölmekten kurtarır kahraman olursunuz. Bazen de satırlı sevgili sizi doğrar ya da Kadir Şeker gibi boşu boşuna hapis yatarsınız. Bu gibi durumlarda olaya karışmayanlar suçlanmamalı."

ARIZA ERKEK SEVGİSİ

Bu noktada bazı kadınların davranış ve ilişki kuracak erkek arkadaş seçimine de parantez açan Mevlüt Tezel sözlerini tartışma yaratacak şu ifadelerle sonlandırdı;

"Tartışılması gereken bir diğer konu da Elif gibi genç kızların efendi erkek yerine 'arıza' erkekleri tercih etmeleri. Tabii bu durum Oğuzhan'ın satırla saldırmasını haklı çıkarmaz, lakin bazı genç kızlarımız arıza erkekleri seviyor! Dizilerde de bıçkın, maço tipler aşık olunacak erkek diye idealize ediliyor. Bu dizilere senaryo yazan Cihangir tayfası da kadına şiddete hayır diye yürüyüş yapıyor iyi mi?"

Sabah yazarı: Genç kızlarımız arıza erkekleri seviyor! ile ilgili etiketler kadına şiddet Kadın Cinayeti Saldırı Sabah Yazarı Mevlüt Tezel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.