Sabah yazarı Dilek Güngör'den TÜSİAD ağzıyla konuşan MÜSİAD Başkanını eleştiren satırlar...

Sabah yazarı Dilek Güngör, ekonomik desteklere alkış tutan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın bir anda " "Artık faiz konuşmaktan yorulduk" çıkışını eleştirdi.

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bu zamana kadar yapılan destekleri alkışlayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'ın bir anda değişen tavrını eleştirdi.

"Bence MÜSİAD'ın kafası son günlerde biraz karışmış!" ifadelerini kullanan Güngör, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın destekleri ve faiz indirimi eleştiren konuşmasından sonra " MÜSİAD'ı TÜSİAD'vari açıklamalara iten etken ne?" diye sordu. 

İşte Dilek Güngör'ün o yazısı:

Bence MÜSİAD'ın kafası son günlerde biraz karışmış!
Başkan Mahmut Asmalı birkaç zaman önceye kadar yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı yeni modeli destekleyip, ekonomi yönetiminin aldığı makro ihtiyati tedbirleri alkışlamıyor muydu? Merkez Bankası'nın ekonomik büyümeyi destekleyici adımlarını doğru bulduğunu ifade etmiyor muydu?
Anlamadım ne değişti de dün çıkıp "Artık faiz konuşmaktan yorulduk" filan demeye başladı. Bir de Merkez Bankası'nın faizi indirmesine rağmen bunun krediye yansımadığını söylemiş...
Rakamları yukarıda verdim. O yüzden tekrar etmeyeceğim. Ama merak ediyorum doğrusu, MÜSİAD'ı TÜSİAD'vari açıklamalara iten etken ne?
Malum, laflar aynı... Yani gözünüzü kapatıp açıklamaları dinleseniz TÜSİAD'ın söylediğini sanırsınız. Hadi bu alınan makro ihtiyati tedbirlerden, bankalardan parayı ucuza alıp dövize cukkalayan büyükbaşlar rahatsız da, üyelerinin büyük bölümü KOBİ olan MÜSİAD'a ne oluyor?
Zira, rakamlar ortada...
TL krediler 2022 eylül ayında 163 milyar TL... Geçen yıl aynı dönemde 34 milyar TL... Bunun 81 milyarı büyük firmalara verilmiş... 82 milyarı KOBİ'lere... Yani MÜSİAD'ın üye profili gibi olan KOBİ'lere...
Eee, o halde başkan kimin adına konuşuyor!

Sabah yazarı Dilek Güngör'den TÜSİAD ağzıyla konuşan MÜSİAD Başkanını eleştiren satırlar... ile ilgili etiketler MÜSİAD TÜSİAD faiz Mahmut Asmalı dilek gungor
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.