Sabah Namazından Sonra Okunacak Dualar ve Ayetler Nelerdir?

İslamın 5 beş şartından biri olan namaz en önemli ibadetlerin başında gelir. Namaz kılmak, Allah'ın huzurunda bulunmak ve onunla konuşmak anlamına gelir. Vakit namazlarında okunan duaların dışında namazdan sonra da okunmasında fayda görülen dualar vardır. Peki, sabah namazından sonra okunacak dualar ve ayetler nelerdir? İşte, sabah namazından sonra okunan dualar ve ayetler....

Günün ilk saatlerinde kılınan sabah namazı 4 rekattan oluşur. Sabah namazının rekatlarında Subhaneke ile birlikte Fatiha Suresi okunur. Ardından Kuran'ı Kerim'de yer alan zammı surelerden biri okunur. Sabah namazı kılındıkrtan sonra da okunması gereken dualar vardır. İşte, sabah namazından sonra okunan dua ve ayetler....

Sabah namazında okunan ayetler

SABAH NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUA VE AYETLER

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır. 7 kere okunan bu dua, insana Allah'a sarılmaktan başka kuvvet verecek bir şeyin olmadığı, bu sebeple de yalnızca Allah'a sığınılması gerektiği anlamına gelir.

Sabah Namazından Sonra Okunacak Ayetler

Sabah namazından sonra Haşr suresinin son 3 ayetinin okunması gerektiği salık verilmiştir. Eğer kişi sabah namazından sonra bu 3 ayeti okursa, Allah onun yanına yetmiş bin melek gönderecektir.

Sabah Okunacak Dualar

Kişi sabah uyandığında namazdan evvel 3 kere “Bismillahillezî lâ yedurru mea’smihî şey’ün fi’l-ardı velâ fi’s-semâ’ ve hüve’s-semîu’l-alîm.” (İsmi sayesinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O herşeyi işitir ve bilir) duasını okumalıdır. Bu dua, Allah'ın ismini zikreden kişinin başına hiçbir kötülük ve bela gelmeyeceği, o kişinin Allah tarafından korunacağı manasına gelir.

Sabah Namazından Sonra Okunacak Dualar ve Ayetler Nelerdir? ile ilgili etiketler dua Sabah Namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.