Sabah gazetesi "Türkiye rüzgarı", Hürriyet "Almanya rüzgarı" olarak gördü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini 3,48 dolar sent/kilovatsaat ile en düşük teklifi veren Siemens-Türkerler-Kalyon ortak girişim grubu kazandı.

Rüzgar YEKA ihalesini kazanan ortak girişim grubu, 1 milyar doların üzerinde rüzgar tesisi yatırımı yapacak.

Bu projeyle kurulacak santrallerin işletmeye girmesiyle her yıl asgari 3 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek ve yaklaşık 1,1 milyon evin yıllık elektrik ihtiyacı rüzgardan karşılanacak.

frwkjreg

DEV İHALE MANŞETLERDE

Büyük ses getiren bu dev ihale bugün gazete manşetlerini de süsledi.

Sabah gazetesi, "Kazanan Türkiye oldu" vurgusu ile "Türkiye Rüzgarı" manşetini birinci sayfasına taşıdı.

vfemcIhvfevbb

Gazete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın, ihale sonrası yaptığı "Bu dünya rekorudur" açıklamasına da ayrı bir parantez açtı.

Hürriyet gazetesi ise yine birinci sayfadan verdiği ihale haberinde, konsorsiyumun Alman ortağı Siemens'i öne çıkardı. Hürriyet, haberinin başlığına "Enerji ihalesinde Alman rüzgarı" ifadesini taşıdı.

Ekran_Resmi_2017-08-04_14.53.57

Türk basının çınarı Milliyet gazetesi "Bu rüzgar uçurur" manşeti ile bugün gazete bayiilerindeki yerini alırken, Habertürk gazetesi, "Rüzgarda dev anlaşma - Türk Alman ortaklığı" başlığını kullandı.

Ekran_Resmi_2017-08-04_15.00.49

İşte diğer bazı gazetelerin ihale manşetleri;

Ekran_Resmi_2017-08-04_15.01.05

Ekran_Resmi_2017-08-04_15.01.20

Ekran_Resmi_2017-08-04_15.01.33

Sabah gazetesi "Türkiye rüzgarı", Hürriyet "Almanya rüzgarı" olarak gördü ile ilgili etiketler Rüzgar YEKA Berat Albayrak
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.