Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas 81 yaşında hayatını kaybetti.

Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas 81 yaşında vefat etti. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'deki bir hastanede hayatını kaybeden Barlas'ın vefatı, sevenlerini ve medya camiasını yasa boğdu.

ÖĞRENCİLİK YILLARINDA... 

Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden aldı.

Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı.

BİRÇOK GAZETEDE ÇALIŞTI

1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı. Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı.

TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. Barlas 2000 tarihli "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" (2000) ve 2001 tarihli "Türkiye Üzerine Pazarlıklar" kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı.

Can Paker'in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğludur. İki çocuğu bulunan Barlas, 1968 yılından beri kendisi gazeteci Canan Barlas'le evliliğini sürdürmekteydi.

Gözden Kaçmasın Engin Ardıç hayatını kaybettiHaberin Detayları
Sabah gazetesinde yazarlık yapan Engin Ardıç da 4 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Ardıç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

 

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Mehmet Barlas
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.