Saadet Partisi'nde Temel Karamollaoğlu gidiyor mu?

Yerel seçimler öncesinde CHP'de başlayan değişim rüzgarına İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi'nin de dahil olduğu iddia edildi. İddialara göre Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevi bırakacak.

Genel seçimlerde 6'lı masada yer alan millet ittifakının tüm partilerinin liderleri tek tek görevi bırakıyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık genel başkanlık değişimi sonrasında 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra İYİ Parti'de Meral Akşener'in görevini bırakıyor. 27 Nisan'da kurultaya gidecek olan İYİ Parti'de Meral Akşener genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı. 

Saadet Partisi, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 1,09 oy alarak, 8. sıraya geriledi.

Karamollaoğlu görevi bırakıyor

Bu kapsamda Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, genel başkanlık görevini bırakmaya hazırlanıyor..

odatv'nin kulis bilgisine göre, 30 Ekim 2016'da gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde 891 oyun 871'ini alarak genel başkan seçilen Karamollaoğlu’nun, görevi bırakmak için yapılacak olan kongreyi işaret ettiği belirtildi.

Parti kaynakları 9. Olağan Kongre’nin Kasım ayında yapılmasının planlanıyor.

GİK toplantısı bu hafta sonu

Öte yandan, Saadet Partisi’nde seçim sonrası ilk Genel İdare Kurulu toplantısı, il başkanlarının da katılımıyla bu hafta sonu gerçekleşecek.

Toplantıda seçim sonuçları ve partinin bundan sonraki süreçte izleyeceği yol üzerine geniş kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

Genel Başkanlık için Birol Aydın'ın adı geçiyor

Temel Karamollaoğlu’ndan sonra boşalacak olan genel başkanlık koltuğu için henüz bir netlik olmasa da Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ın adı parti içinde önde geliyor.

 

Saadet Partisi'nde Temel Karamollaoğlu gidiyor mu? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.