Saadet Partisi ittifaktan dışlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Parti'li Oğuzhan Asiltürk'ü ziyareti sonrası başlayan 'ittifak' tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Millet İttifakı'nın yol haritasına ilişkin bir açıklama yapan CHP ve İYİ Parti'nin ittifak ortakları Saadet Partisi'ni hiç hesaba katmaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etti.

Görüşmenin nezaket ziyareti olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak konusunun da görüşüldüğünü kaydetti.

Bu durum, Saadet Partisi'nin de aralarında olduğu Millet İttifakı'nda tepkilere neden oldu.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN ORTAK AÇIKLAMA HAMLESİ

Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Mustafa Kavalak, AK Parti ile 'kesinlikle' bir ittifaka girilmemesi gerektiğini belirtirken, CHP ve İYİ Parti'den de dikkat çeken bir hamle geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, ortak bir yazılı açıklamada bulundu.

'İLKELİ VE KARARLI YOL YÜRÜYÜŞÜ'

CHP ve İYİ Parti'nin yaptığı ortak açıklamada Millet İttifakı'nın iktidara geleceği belirtilerek "Millet İttifakı üyesi partilerimizin ilkeli ve kararlı yol yürüyüşü büyük emek ve mücadeleyle devam etmektedir." ifadesi kullanıldı. 

2018 seçimleri öncesinde 'İYİ Parti seçime girmesin' diye demokrasiye kumpas kurulduğunun savunulduğu açıklamada, bunun CHP'nin 15 milletvekili hamlesiyle aşıldığı anımsatıldı.

SAADET PARTİSİ HESABA BİLE KATILMADI

Saadet Partisi'nin hesaba bile katılmadığı açıklamada İYİ Parti ile CHP'nin birlikte girdiği 2019 seçimlerinde büyük başarı elde edildiğina vurgu yapıldı.

'KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'İN BAŞARISI' VURGUSU

"Unutulmasın ki bu önemli sonuçlar, ülkemizin geleceği adına mücadele veren Genel Başkanlarımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in liderliğinde bir memleket masası çerçevesinde başarılmıştır." ifadesinin kullanıldığı açıklamada iktidara gelinmesi durumunda güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceği belirtildi.

Açıklama, Millet İttifakındaki partilerin kullanacağı kelimeleri özenle seçmek ve dikkatli olmak gibi bir görevle yükümlü olduğunun belirtilmesiyle sonlandırıldı.

 

Saadet Partisi ittifaktan dışlandı ile ilgili etiketler Saadet Partisi İYİ Parti CHP Millet İttifakı ortak açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.