Sa Pinto: Biz kaçırdık onlar attılar, maçın özeti bu...

Ricardo Sa Pinto: "İlk yarıda Galatasaray'ın bir tane bile şutu yok. Bizim 4 net pozisyonumuz var. Futbolda maalesef böyle şeyler oluyor. Galatasaray'a karşı bu pozisyonları gole çeviremezseniz onlar size atar ve sizi bitirirler. Kaliteleri devreye girdi ve kazanan taraf onlar oldular. Maçın özeti bu, biz kaçırdık onlar attılar. Takımımız iyi oynadı. Bir türlü golü bulamadık"

Süper Lig'in 22. haftasında evinde Galatasaray'a 1-2 mağlup olan Gaziantep FK'nın galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Marius Şumudica'yı kovan ve yoluna Portekizli teknik direktör Ricardo Sa Pinto'yla devam eden Kırmızı-Siyahlılar, yeni hocasıyla henüz 3 puanı bir arada göremedi.

Tecrübeli çalıştırıcı maç değerlendirmesine, "Söyleyebileceğim tek şey; bulduğumuz pozisyonları gole çevirebilseydik maçı kazanmıştık. İlk yarıda Galatasaray'ın bir tane bile şutu yok. Bizim 4 net pozisyonumuz var. Futbolda maalesef böyle şeyler oluyor. Galatasaray'a karşı bu pozisyonları gole çeviremezseniz onlar size atar ve sizi bitirirler. Kaliteleri devreye girdi ve kazanan taraf onlar oldular. Maçın özeti bu, biz kaçırdık onlar attılar. Takımımız iyi oynadı. Bir türlü golü bulamadık" ifadelerini kullandı.

GELECEK ADINA GÜZEL ŞEYLER GÖRDÜM

48 yaşındaki teknik adam, maçın basın toplantısında şunları söyledi: "İlk golü hak etmemiştik aslında. Golden sonra takımımız iyi geldi ve beraberlik bulmaya çalıştık. Pozisyonlarda bulduk ama son vuruşlarımız etkili olamadı. Son 20 metrede iyi kararlar alamadık. Dicko ilerde yalnız kaldı diye Kenan’ı aldık oyuna. Farklı değişikliklerde yapıp sistemimizi değiştirdik. Ofansif oynamaya çalışırken 2. golü yedik. Buna rağmen takım hala kazanmak istiyor ve çaba gösteriyordu. Biliyorduk onların defansın arkasında oynayacaklarına çalışmıştık. Ceza sahası dışında bunu kontrol edebildik ama içerde bunu kontrol edemedik. Oyuncularım maçı kazanmak için çok istekliydiler. Bu maçta çok güzel şeyler gördüm gelecek için umutluyum."

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Sa Pinto, hücum bölgesine takviye yapmak istediklerini belirterek, "Yeni oyuncular bekliyoruz. Bunlar bizim için çözüm yolları olacak. Örneğin bugün atak olarak sadece Kenan vardı elimizde. Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. O yüzden daha çok seçeneğimiz olması gerekiyor. Bugün olan şeylerin olmaması için daha çok seçenek olmalı" diye konuştu.

Sa Pinto: Biz kaçırdık onlar attılar, maçın özeti bu... ile ilgili etiketler Gaziantep FK Galatasaray Ricardo Sa Pinto