Rüzgar enerjisinde önümüzdeki yıl için 1500 megavatlık atılım

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ebru Arıcı, inşa halinde bulunan 1500 megavat kapasiteli rüzgar kurulu gücünün de 2022'de devreye alınacağını duyurdu.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ebru Arıcı, yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı yaklaşık 2 yılda devreye alınan rüzgar enerjisi kurulu gücünün 3 bin megavat civarında olduğunu, inşa halinde bulunan 1500 megavat kapasiteli rüzgar kurulu gücünün de gelecek yıl devreye alınacağını bildirdi.

TÜREB Başkanı Arıcı, pandemi döneminin devam ettiği iki yıla yaklaşan süreçte devreye alınan rüzgar enerjisi kurulu gücünün 3 bin megavat civarında olduğunu belirtirken, izin aşamasında bulunan rüzgar enerjisi projelerinin kapasitesinin yaklaşık 1500 megavat olacağını aktardı.

Rüzgar enerjisine yönelik “Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı” projelerinin 11 tanesinin ön lisans aldığını ve izin işlemlerinin devam ettiğini belirten Arıcı, pandemi sebebiyle saha çalışmaları ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklara rağmen ilerleyen çalışmaları şöyle değerlendirdi:

"Salgın boyunca zorluklar yaşandı ancak rüzgar enerjisi sektörü Türkiye'de salgın döneminde kesinlikle duraksamadı. Tedarik zincirinde ilk etapta bir sıkıntı yaşandı ancak bunu çok hızlı bir şekilde telafi yoluna gitti üreticilerimiz. Sahada büyük işler yapılıyor. Yazın sıcağında ya da kışın dondurucu soğuğunda yapılıyor. Burada da bir grup aksamalar oldu. Hem yatırımcımızın iştahı hem güçlü rüzgar ekosistemimiz bunun da üstesinden gelmeyi başardı. İnşa halinde bulunan 1500 megavat kapasiteli rüzgar kurulu gücü gelecek yıl devreye alınacak."

45 ÜLKEYE RÜZGAR ENERJİSİ İHRACATI YAPILIYOR

Türkiye'de rüzgar enerjisi sektöründe dünyanın önemli ülkelerinden bir konumuna geldiğini belirten Arıcı, dünya çapında altı kıtada 45 ülkeye ihracat gerçekleştiğini aktarırken şu ifadeleri kullandı:

"Rüzgar sektöründe yatırım ayağında güçlüyüz. Bu hikayeye erken başlamanın sonuçlarını alıyoruz. Dünya çok yeni konuşurken bu meseleleri, biz 1998'den bu yana epey yol aldık. Bu da sektöre olumlu yansıyor. Bu yolculuğu yaparken, politikalarımız gereği bir taraftan da bunları yerlileştirdik. Çok güçlü bir rüzgar sanayisi oluşturduk. Yatırımlarımız kadar, ihracat gücümüzün de devam etmesi bizim için çok önemli."

Rüzgar enerjisinde önümüzdeki yıl için 1500 megavatlık atılım ile ilgili etiketler İhracat rüzgar enerjisi Ebru Arıcı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.