Rusya'ya karşı en dikkat çeken çıkış Trump'tan geldi: İşgal planı için 'dahice' dedi

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'e dikkat çeken bir destek geldi. ABD eski Başkanı Donald Trump Putin'in planını 'dahice' bulduğunu belirterek, kendi göreve devam etseydi Rusya'nın Ukrayna'da ayrılıkçı yönetimleri tanıyamayacağını iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanıması ve olası işgal planına tüm dünyadan tepkiler gelirken bir kişinin desteği dikkat çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Putin'in planını 'dahiyane' olarak niteledi.

Muhafazakar bir yayıncının podcast yayınına katılan Trump, Putin'in hamlelerini gördüğünde "Bu dahice" dediğini belirterek, Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararının "harika" olduğunu söyledi.

"RUSYA'NIN YAPTIĞINI GÜNEY SINIRIMIZDA YAPMALIYIZ"

ABD'nin eski başkanı Trump, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığma girişiminden övgüyle bahsederken, ABD'nin aynı planı güney sınırında uygulaması gerektiğini savundu. Trump, "Ve içeri girecek ve bir barış gücü olacak. Bu en güçlü barış gücü… Bunu güney sınırımızda kullanabiliriz. Bu şimdiye kadar gördüğüm en güçlü barış gücü. Şimdiye kadar gördüğümden daha fazla ordu tankı vardı. Barışı sağlam tutacaklar" dedi.

Kendisi başkanlık görevine devam etseydi Putin'in Ukrayna'daki hamlelerini yapamayacağını savunan Trump, Başkan Biden'ın Putin'e karşı elinde koz olmadığını söyledi. Trump, Rusya'nın Biden döneminde çok daha zenginleştiğini sözlerine ekledi. Öte yandan Trump, Biden'ın açıkladığı yaptırımların 'zayıf' olduğunu savundu. Trump, sözlerine şöyle devam etti:

"Zayıf yaptırımlar, bir ülkeyi ve stratejik olarak konumlanmış devasa bir toprak parçasını ele geçirmeye kıyasla önemsizdir. Petrol fiyatları giderek yükseliyor ve Putin sadece her zaman istediğini elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda petrol ve gaz dalgalanması nedeniyle daha da zenginleşiyor."

Rusya'ya karşı en dikkat çeken çıkış Trump'tan geldi: İşgal planı için 'dahice' dedi ile ilgili etiketler Donald Trump Rusya Vladimir Putin Ukrayna ABD biden
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.