Rusya'nın Ukrayna'daki insanlık dışı tuzağı ortaya çıktı: Süt kutusuna bomba koydular

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken insanlık dışı tuzağı ortaya çıktı. Rus güçlerinin Herson'da 'insani yardım' adı altında dağıttığı sütün içinden bomba düzeneği çıktı. Bombalı süt kutusunu alan yaşlı kadın bir anlık dikkati sayesinde ölümden döndü. Rus askerleri Kiev'de ise evlere kadar girerek çamaşır makinalarına bomba koymuştu.

Ukrayna'nın Herson bölgesinde 'insani yardım' olarak dağıtılan sütün içinde kurulu bomba düzeneği çıktı. Sütü alan yaşlı kadın dikkati sayesinde ölmekten son anda kurtulurken Ukraynalı yetkililer Rus askerlerin dağıttığı yardımlar konusunda uyarıda bulundu.

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası beklediği başarıyı yakalayamayan Rusya geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Kiev'in kuzeyindeki güçlerini çekerek Ukrayna'nın doğusunda, Donetsk ve Luhansk'tan oluşan Donbas bölgesine odaklanacağını açıkladı.

ÇAMAŞIR MAKİNELERİNE KADAR TUZAK KURMUŞLAR

Başkenti işgal etmek için bölgede bulunan Rus askerleri Kiev çevresinden çekilirken bölgedeki ağaçlara, araçlara, evlere hatta evlerin içindeki çamaşır makinelerine kadar tuzaklar kurup ayrıldı.

Rusya'nın Ukrayna'daki insanlık dışı tuzağı ortaya çıktı: Süt kutusuna bomba koydular

Rus askerlerinin kurduğu tuzaklar günlerce konuşulurken bugün bölgeden kan donduran bir haber daha geldi.

ÖLMEKTEN KIL PAYI KURTULDU

Dailymail Gazetesi'nde yer alan habere göre kuşatma altındaki Herson'da taktik değiştiren Rus birlikleri 'insani yardım' dağıtıyormuş gibi yapmaya başladı.

Dağıtılan yardımlardan alan Ukraynalı yaşlı bir kadın sütün içine kurulan tuzak ile ölmekten son anda kurtuldu.

SÜTÜN İÇİNE BOMBA DÜZENEĞİ KURULMUŞ

Rus askerlerinden aldığı sütü içmeye çalışan kadın kapağının tam olarak kapalı olmadığını fark etti.

Sütün daha önce başkası tarafından açılmış olabileceğini düşünen kadın kutuyu incelerken kapağa bağlı misinayı fark etti.

Rusya'nın Ukrayna'daki insanlık dışı tuzağı ortaya çıktı: Süt kutusuna bomba koydular - Resim : 2

Şüphelenen kadın, kutuyu dikkatli bir şekilde açtı ve kapağa misinayla bağlı küçük bir bomba düzeneği gördü.

"ANNEM DİKKATİ SAYESİNDE KURTULDU"

Yaşlı kadının oğlu yerel medyaya yaptığı açıklamada "Emekli annem yardım çantası almasını istememe rağmen almış. Kutuda bir gariplik olduğunu fark edip sütün bozuk olduğunu düşünürken içindeki düzeneği görmüş. Gelip bana gösterdi dikkati sayesinde ölmekten son anda kurtulmuş " ifadelerini kullandı.

Ukraynalı yetkililer Rus askerlerinin insanları kandırmak için yerli ürünler kullandığını belirterek 'dikkatli olunması' yönünde uyarıda bulundu.

Ukrayna Özel İletişim ve Bilgi Koruma Hizmetleri yetkilileri, diğer bölgeler için de uyarıda bulunarak Rus güçlerinin arabalarda, evlerde, ormanda, yollarda patlamamış mühimmat bıraktıklarını belirtti. Yetkililer patlayıcı uzmanı ve kurtarma ekiplerinin izin vermediği ev, iş yeri ve bölgelere girilmemesi gerektiği belirtti.

HERSON'DA REFERANDUM HAZIRLIKLARI

Öte yandan Rusya'nın Kırım'da olduğu gibi Herson'da da sözde referandum düzenlemeyi planladığı düşünülüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski halka kimlik bilgilerini vermemeleri konusunda uyarıda bulunurken yerel kaynaklar Rusya'nın oy pusulalarını bile hazırladığını iddia ediyor.

Rusya 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da da benzer bir referandum yapmış ve halkın ezici çoğunluğu Rusya federasyonuna katılmak için oy kullanmıştı. Rusya'nın bölgeyi ele geçirmesinden sonra yapılan bu oylama, Ukrayna hükümeti ve Batı tarafından yasadışı olarak kınanmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'daki insanlık dışı tuzağı ortaya çıktı: Süt kutusuna bomba koydular ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya bomba herson süt kutusu
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.