Rusya'nın sivil katliamları belgeleniyor: İşkenceye uğramış cansız bedenler bulundu

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken Buça'da ortaya çıkan görüntüler tüm dünyayı şoke etti. Sokaklarda elleri arkadan bağlanmış sivillerin cansız bedenleri, Rusya'nın sivil katliamlarını ortaya koydu. Moskova yönetimi iddiaları reddetse de yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ukrayna Başsavcılığı, Buça'da bir tesisin bodrum katında elleri arkadan bağlanmış 5 sivilin cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Öte yandan son uydu görüntülerinin Rusya'nın iddialarını yalanladığı belirtiliyor.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 41. gününe girdi. İngiliz istihbarat raporlarına göre Rusya saldırılarını Mariupol'e yoğunlaştırmış durumda. Kentte kriz her geçen gün daha da derinleşiyor.

Rus güçlerinin çekilme sürecinde olduğu Çernihiv'deyse Ukrayna ordusu, bazı kasabaları geri aldı. Çernihiv Belediye başkanı, Rus bombardımanının şehrin yüzde 70'ini yok ettiğini söylüyor.

Ukraynalı yetkililere göre Rus güçleri Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi bölgesinden de çekildi. Rus askerler bölgeyi yaklaşık bir aydır işgal etmişti.

Son olarak, Rusya ordusundan geri alınan Buça'da savaş suçlarını belgeleme çalışmalarını sürdüren Ukrayna Başsavcılığı, Rus ordusunun işkence ettiği 5 kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.

BODRUM KATINDA ELLERİ BAĞLI BULUNDULAR

Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, savcılık ile polisin, Buça'daki bir çocuk sağlık tesisinin bodrum katında elleri bağlı 5 kişinin cesedini bulduğu bildirildi.

"Rus Silahlı Kuvvetleri askerleri, silahsız sivillere işkence yaptı ve ardından onları öldürdü" ifadesine yer verilen açıklamada, polis ve savcıların olay yerinde her bir savaş suçunu kayıt altına almaya devam ettiği aktarıldı.

NEW YORK TİMES: UYDU GÖRÜNTÜLERİ RUSYA'YI YALANLIYOR

New York Times (NYT) gazetesi, uydu görüntülerinin Buça'daki sivillerin Rusya çekilmeden önce öldürüldüğünü gösterdiğini iddia etti.

Maxar Technologies tarafından sağlanan uydu görüntülerinin, sivillerin en az 11'inin üç haftadan daha uzun süre önce, Rus ordusunun bölgeyi kontrol altına aldığı sırada öldürüldüğüne işaret ettiği kaydedildi.

Rusya'nın sivil katliamları belgeleniyor: İşkenceye uğramış cansız bedenler bulundu

"CESETLERİN BULUNDUĞU KONUMLARLA TAM ÖRTÜŞÜYOR"

Görüntü analizinde, "Görüntüler, 9 Mart ile 11 Mart tarihleri ​​arasında Yablonska Caddesi'nde ortaya çıkan insan vücuduna benzer büyüklükteki koyu renkli nesneleri gösteriyor. 2 Nisan tarihli görüntülerin gösterdiği gibi nesneler, Ukrayna kuvvetlerinin Buça'yı geri almasının ardından cesetlerin bulunduğu konumlarla tam olarak örtüşüyor. Daha fazla analiz, nesnelerin üç haftadan fazla bu pozisyonda kaldığını gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Rusya'nın sivil katliamları belgeleniyor: İşkenceye uğramış cansız bedenler bulundu - Resim : 2

Rusya Savunma Bakanlığı sorumluluğu üstlenmeyerek cesetlerin, 30 Mart civarında, "tüm Rus birliklerinin Buça'dan tamamen çekilmesinin ardından" sokaklara yerleştirildiğini öne sürerek Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni olayla ilgili acil toplantıya çağırmıştı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Buça şehrinin sokaklarında cansız bedenleri bulunan sivillerin görüntülerinden dehşete düştüğünü belirterek "bağımsız ve etkili" soruşturma çağrısında bulunmuştu.

Rusya'nın sivil katliamları belgeleniyor: İşkenceye uğramış cansız bedenler bulundu ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Buca sivil
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.