Rusya'nın aşısını alacak ilk ülke belli oldu

Rusya'da Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği ve Rusya Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı Sputnik-V aşısını alacak ilk ülkenin Belarus olacağı belirtildi.

Koronavirüs aşısına ilk tescili veren Rusya, aşının üretim fazına hazırlanıyor. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun basın ofisinden yapılan açıklamada, Lukaşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, aşıyı ilk Belarus’un alacağına karar verildiği ifade edildi.

 Basın ofisinden yapılan açıklamada, “İki devlet başkanı Belarus vatandaşlarının gönüllü olarak üçüncü aşamada aşıyı alacakları kararı verildi. Böylelikle Belarus, Rusya’nın aşısını ithal edecek ilk ülke olacak” denildi.

Endüstri ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, dün yaptığı aççıklamada tescillenen Sputnik-V isimli aşının Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü’nde gelecek hafta geniş kapsamlı denemelerin başlayacağı aşının bu yılın sonuna kadar ilk önce ayda 1.5 milyon ile 2 milyon doz olarak üretilebileceğini söylemişti.

Manturov, “Aşının üretimi kademeli olarak aylık 6 milyon doza kadar çıkacak” demişti.

 

Rusya'nın aşısını alacak ilk ülke belli oldu ile ilgili etiketler Rusya Koronavirüs rusyanın aşısı aşı çalışmaları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.