Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak "Kürt" hamlesi!

Rusya'nın Suriye'nin siyasi geleceğini belirlemek için düzenleyeceğini açıkladığı Suriye Halkları Kongresi'ne ülkenin kuzeyindeki Kürtleri de davet ettiği ileri sürüldü.

Reuters'a konuşan ve PYD'ye danışmanlık yapan Badran Jia Kurd isimli kişi, "Bu konu hakkında çalışma yürütüyorum ve şu ana kadar pozitif bir duruşumuz oldu" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yönelik söz konusu davetinin Türkiye'nin tepkisini çekmesi bekleniyor.

YERİ BELLİ DEĞİL AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Suriye barış görüşmelerinin 7. turunun başladığı Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulunan bir Rus yetkili, kongrenin düzenlenme yerine ilişkin olarak Rusya dahil çeşitli seçeneklerin değerlendirildiğini belirtmişti.

Rus yetkili Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, ülkedeki anayasal reformların hazırlık sürecini başlatmaya hazır olduğunu söylemişti.

ASTANA'DA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentiev Astana toplantılarının ilk gününde konuştu. Rus temsilci Lavrentiev Rusya'nın Suriye konusundaki çabalarını anlattı.

Rus temsilci Lavrentiev, Astana görüşmeleri sırasında temsilcilerin "Suriye Halkları Kongresi"nin yeri ve zamanına dair istişarelerde bulunacağını belirtti.

Rus haber ajansı RIA'ya göre ise, Kongre'nin adresi Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kenti olabilir. Kongre'nin kasım ayı ortasında düzenlenebileceği ifade ediliyor.

Rusya lideri Vladimir Putin, Kongre'yi ilk kez geçtiğimiz ay katıldığı bir konferansta dile getirmişti.

Astana'daki görüşmelere, rejim ve muhaliflerin yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, Rusya, İran da katılıyor.

ABD, Ürdün ve Birleşmiş Milletler ise toplantılarda gözlemci olarak yer alıyor.

Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak "Kürt" hamlesi! ile ilgili etiketler Rusya suriye halkları kongresi kürtlere davet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.