Rusya'dan savaş suçu sayılabilecek hamle: Anaokuluna misket bombası attı

Ukrayna'ya günlerdir saldıran Rusya'nın skandal bir hamlesi belirlendi. Rus askerlerinin bir anaokuluna misket bombasıyla saldırarak, biri çocuk 3 kişinin ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. Uluslararası Af Örgütü saldırının 'savaş suçu' teşkil edebileceğini belirtiyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya günlerdir sürdürdüğü saldırılarında savaş suçu olabilecek bir hamleye imza attığı öğrenildi. Uluslararası Af Örgütü, Rus askerlerinin bir anaokuluna misket bombası attığını bildirdi. Yapılan açıklamada saldırının 'savaş suçu' teşkil edebileceğinin altı çizildi.

Uluslararası Af Örgütü, Rusya'nın misket bombalı saldırısında biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir çocuğun yaralandığını açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü genel sekreteri Agnes Callamard saldırının mide bulandırıcı olduğunu belirterek, Sivillerin sığınak aradığı bir kreş ve anaokuluna ayrım gözetmeksizin yapılan saldırıyı görmek mide bulandırıcı. Bu bir savaş suçu olarak araştırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Callamard sözlerine şöyle devam etti:

"Bu insanlık trajedisi Ukrayna'da yaşanırken, savaş suçları işleyen herkes, Uluslararası Ceza Mahkemesi veya ulusal ya da uluslararası yargının önünde hesap vermelidir. BM üye devletlerinin ve UCM'nin, Ukrayna'da işlenen uluslararası hukuk kapsamındaki herhangi bir suçun kanıtlarının zamanında ve etkin bir şekilde toplanmasını ve korunmasını nasıl sağlayacaklarını acilen değerlendirmesi zorunludur."

İnsan Hakları İzleme Örgütü, misket bombası kullanımına ilişkin örnekler de belirlediğini söyledi.

RUSYA VE UKRAYNA ANLAŞMAYI İMZALAMADI

Küçük bir alana büyük hasar vermesiyle bilinen misket bombasının kullanımı, 100'den fazla ülkenin imzaladığı bir anlaşmayla yasaklanmıştı. Ancak Rusya ve Ukrayna bu anlaşmaya taraf ülkeler arasında yer almıyor.

Rusya'dan savaş suçu sayılabilecek hamle: Anaokuluna misket bombası attı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Uluslararası Af Örgütü misket bombası anaokulu savaş suçu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.