Rusya'dan korkunç haberler geliyor! Cansız bedenleri toplu mezara gömdüler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 15 gündür sürüyor. Rus askerlerinin çocuk hastanesini vurduğu Mariupol kentinden korkunç haberler geldi. Kentte can kaybı 1200'ü bulurken cansız bedenlerin toplu mezara gömüldüğü öğrenildi. Öte yandan Harkov'da 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Tüm dünyanın takip ettiği savaş 15'inci gününe girdi. İki ülke arasında, sivillerin tahliyesi için zaman zaman geçici ateşkes kararı alınsa da Rusya'nın saldırıları ve Kiev'e ilerleyişi devam ediyor. Birçok bölge ve kentte çatışmalar ve bombardımanlar sürerken, Mariupol'da yaşananlar adeta dehşete düşürdü.

Dün, Rusya tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında bir çocuk sağlığı merkezi vuruldu. Korkunç saldırının ardından ortaya çıkan görüntüler dehşete düşürdü. Öte yandan Mariupol'da yaşanan can kayıplarının 1200'ü geçtiği öğrenilirken, cesetlerin ise toplu mezarlara gömüldüğü ortaya çıktı.

HARKOV'DA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın Ukrayna’da Harkov’da yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 2’si çocuk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 5 yaşındaki 1 çocuk ise hastaneye kaldırıldı.

RUSYA'DAN 'HASTANE VURULDU' HABERLERİNE YALANLAMA

Rusya, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki eski doğum hastanesinin uzun süredir askerler tarafından kullanıldığını öne sürerek, askerlerinin bir çocuk hastanesi vurduğu haberini "sahte haber" olarak nitelendirdi.

ÇOCUK HASTANESİ SALDIRISINA TEPKİLER

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mairupol'daki hastane bombalaması için 'dehşet verici' ifadesini kullandı.

Guterres, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, akan kanın hemen durdurulması çağrısında bulundu.

Beyaz Saray da saldırıyı 'barbarca' olarak nitelerken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise 'ahlaksızlık' ifadesini kullandı.

Rusya'dan korkunç haberler geliyor! Cansız bedenleri toplu mezara gömdüler ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Saldırı Mariupol işgal toplu mezar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.