Rusya'dan kirli DEAŞ oyunu! Hedef Türkiye...

Rusya yeni ve kirli bir oyunun daha içinde. Bu kez de DEAŞ'lı iki teröristi Suriye'den alıp Libya'ya götürüp Hafter'e teslim etti. Coşkun Başbuğ'un sosyal medyada paylaştığı iddiaya göre hedef Türkiye. Amaç ise DEAŞ'lı iki teröristin UMH saflarında savaşırken yakalanmış gibi dünyaya ilan etmek. Böylece Türkiye'nin teröristlere destek verdiği iddiası köpürtülmeye çalışılacak.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Akdeniz’e inmek için, yıllardan beri uğraşan Rusya, Libya’da Amerika ile beraber darbeci Hafter’i destekledi.

Ancak, Amerika gibi, son gelişmeler üzerine, Libya’da umduğunu bulamadı ve çekilme sürecini başlattı.

TÜRKİYE BÜTÜN PLANLARI VE DENGELERİ ALT ÜST ETTİ!

Uluslararası diplomatik gözlemciler, Libya’nın petrol rezervlerinde gözü olan Amerika ve Rusya’nın bütün planların, Libya’nın Türkiye ile yaptığı anlaşma sonrası bozulduğunu ifade ediyorlar.

Aynı gözlemciler, Türk SİHA’larının, darbeci Hafter ve onunla beraber hareket eden ülkelerin çaresiz bıraktığını belirtiyorlar.

ÇOŞKUN BAŞBUĞ DİKKATİ ÇEKTİ!

BAE verdiği para sonrası, geçen hafta Hafter’e 8 uçak yollayan Rusya’nın, Libya’da Türkiye’ye karşı, kirli bir oyun içinde olduğu yazıldı. Uluslararası Güvenlik ve Strateji Uzmanı Çoşkun Başbuğ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu konuya değindi.

Rusya'dan kirli DEAŞ oyunu! Hedef Türkiye...

RUSYA’DAN KİRLİ DEAŞ OYUNU!

Başbuğ mesajında, ”Rusya’dan kirli oyun...” başlığı ile şu iddialarda bulundu.

“Rusya’nın Beni Velid havaalanından Wagner paralı askerlerini alırken kırmızı bültenle aranan iki DEAŞlı terörist Ebu Menacil ve Ebu Rakabe Cellad ile adamlarını Suriye’den getirip Hafter güçlerine teslim ettiği yönünde kuvvetli iddialar var.”

Rusya'dan kirli DEAŞ oyunu! Hedef Türkiye... - Resim : 2

HEDEF TÜRKİYE!

Başbuğ açıklamadının devsmında, bir başka önemli iddiada da bulunarak, ”Tiyatroya göre Hafter sözde UMH saflarında savaşan teröristleri esir almış olacak, Türkiye ve UMH de sözde DEAŞ’a destek veren ülke konumuna düşürülecek. Haberi dünyaya servis edecekler de BAE, Fransa. düzmece tiyatronun haberi Hafter yanlısı El Hadis Libya Kanalında verilecek.”dedi.

 

Rusya'dan kirli DEAŞ oyunu! Hedef Türkiye... ile ilgili etiketler Libya Rusya DEAŞ BAE Hafter coşkun başbuğ
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.