Rusya'dan Hafter'e silah ve asker sevkiyatı

Türkiye destekli Libya ordusu tarafından darbe üstüne darbe yiyen Hafter'e Rusya'dan asker, silah ve mühimmat yardımı yapıldığı iddia edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Rusya Sirte'deki El-Gırdabiyye Üssü'ne Suriyeli savaşçı ve silah yolladı.

Libya’da darbe yapmak isteyen ancak başarılı olamayınca Amerikanın da desteği ile meşru Ulusal Mutakabat Hükümeti’ne savaş açan Hafter’e silah, mühimmat ve paralı asker desteğinin devam ettiği ortaya çıktı.

SURİYELİ PARALI ASKERLER LİBYA’YA YOLLANDI!
SuperHaber’in uluslararası askeri gözlemcilerden elde ettiği bilgilere göre, Rusya Beşşer Esed rejimi kontrolündeki başkent Şam'da ve çevresinden bulunan çok sayıda Suriyeliyi para kaşılığında savaşmaları için Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'in saflarına gönderdi.

Rusya'dan Hafter'e silah ve asker sevkiyatı

RUSYA’DAN HAFTER’E SİLAH VE ASKER YARDIMI!
Yine aynı gözlemcilerden alınan bilgilere göre ve UMH-GNA Sirte ve Cufra Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah’ın açıklamalarına göre, Rus Antonov ve İlyuşin kargo uçakları Sirte'deki El-Gırdabiyye Üssü'ne en az 11 iniş gerçekleştirildi. Suriyeli paralı savaşçı ve Rus yapımı 6 Pantsir hava savunma sisteminin yanı sıra, silah ve mühimmatlar da Hafter'e taşındı.

HAFTER PARALI ASKERLERİ PETROL SAHALARINA YOLLADI!
Yapılan yardımların ardından darbeci Hafter'in Libya'nın en büyük petrol sahalarından biri olan Şerare Petrol Sahasına Rus ve Sudanlı paralı askerleri sevk ettiği belirtildi.

Rusya'dan Hafter'e silah ve asker sevkiyatı ile ilgili etiketler Rusya Libya Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.