Margarita Simonyan: Gidip kirli dilinizi kesin!

Rus hükümetinin yayın organı Sputnik'in Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bozgununun ardından Rusya'yı suçlamasına sert tepki gösterdi. Simonyan, "Rusya'yı eleştirmeye cesaret eden her Ermeni gidip kirli dilini kesmelidir. Savaşın ön koşulunu yaratan ulusal haini iktidara getirdiler" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını almak için başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan güçleri, toprakları terk edip geri çekilmek zorunda kaldı.

Aralık ayı itibarıyla işgal altında tuttukları toprakların tamamından çıkmalarını sağlayacak ateşkesi imzalayan Ermenistan yönetimine ise büyük bir tepki var.

Ermenistan vatandaşları söz konusu kararın ardından birçok eylem gerçekleştirmiş, siyasetçileri topa tutmuşlardı. 

Ermenistan'da eleştiri konularından birisi de Rusya oldu. Rusya'nın gereken desteği sağlamadığı bildirilirken, bu eleştirilere cevap geldi.

"RUSYA'YI ELEŞTİREN HER ERMENİ KİRLİ DİLİNİ KESMELİDİR"

Rusya'nın en büyük medya ağı olan RT ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan Rusya'yı eleştiren Ermenistan vatandaşlarını sert bir dille eleştirdi.

Simonyan, "Şu an Rusya'yı eleştirmeye cesaret eden her Ermeni gidip kirli dilini kesmelidir" dedi.

"ULUSAL HAİNİ İKTİDARA GETİRDİLER”

Ermeni vatandaşlarının sadece kendini eleştirmesi gerektiğini belirten Simonyan, "Bu savaşın ön koşulunu yaratan ulusal haini iktidara getrdiler" ifadelerini kullandı.

“RUSYA OLMASAYDI KARABAĞ GELECEK HAFTA KAYBEDİLEBİLİRDİ"

Simonyan açıklamalarının devamında, "Her Ermeni bir şeyi anlamalıdır: Rusya olmasaydı, tüm Karabağ gelecek hafta tamamen kaybedilebilirdi" şeklindeki ifadelere yer verdi.

 

Margarita Simonyan: Gidip kirli dilinizi kesin! ile ilgili etiketler Sputnik Ermenistan Azerbaycan Rusya Margarita Simonyan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.