Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Bu savaş sona ermeli

Rusya'dan Ukrayna'daki işgalle ilgili yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ukrayna'yı Donbass'ta savaş yürütmekle itham ederek "Bu savaş sona ermeli" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Rusya'nın başkenti Moskova’da görüştü. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Lavrov'un Kiev yönetimini Donbass nüfusuna karşı savaş yürütmekle itham ederek "Bu savaş sona ermeli" ifadesi dikkat çekti. Yaptırımlar konusunda ABD'ye tepki gösteren Lavrov, ABD ile nükleer anlaşmada Rusya'nın engel olmadığını söyledi.

Lavrov ile İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan Moskova’daki Dışişleri Bakanlığı konutunda görüştü. İkili zirvenin ana başlıkları Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonları ve İran Nükleer Programı oldu. Bakanlar özel görüşmenin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

"SAVAŞ SONA ERMELİ"

Lavrov, ülkesinin Ukrayna’da başlattığı askeri operasyonlar ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran Dışişleri Bakanı, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’nın savaşın en kısa sürede durdurulması gerektiği yönündeki dileklerini bana iletti. Biz de tam olarak bununla uğraştığımızı sizi temin ederim. Kiev rejiminin en az 8 yıldır Donbass nüfusuna karşı yürüttüğü savaşı durduruyoruz. Bu savaş sona ermeli” dedi.

İranlı mevkidaşı ile Ukrayna’daki durumu değerlendirdiklerini belirten Lavrov “Elbette Ukrayna çevresindeki duruma değindik. İranlı meslektaşıma ABD ve NATO’nun oluşturduğu güvenlik endişelerimizi anladıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle ABD’den ve batıdan kendilerine yönelik başlattığı yaptırımlara tepki gösteren Lavrov şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası hukukun yerini almaya çalışan, adaletsizliğin ve çifte standardın vücut bulmuş hali olan, kurallara dayalı sözde ’düzen’ kavramının ABD öncülüğündeki batılı partnerler tarafından teşvik edildiği konusunda, daha önce de bahsettiğim her şeyden önce sıradan vatandaşlara yönelik olan gayri meşru tek taraflı kısıtlamalar konusunda olduğu gibi ortak tutumlara sahibiz.”

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Bu savaş sona ermeli ile ilgili etiketler Rusya Savaş Ukrayna donbass
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.