Rusya'dan beklenmeyen bir hamle geldi

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde savaşın eşiğine gelinen gerilim sürerken Rusya'dan flaş bir hamle geldi. Moskova yönetimi Azak Denizi'ni kapattığını ilan etti. Uzmanlar, Rusya'nın hamlesinin Karadeniz'de yeni bir krizin fitilini ateşleyebileceğinin altını çizdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya Ukrayna ile arasında olan savaş durumu ve bazı yerlerde gelişen sıcak çatışmalar devam ediyor. Her geçen gün ısınan Karadeniz’de Rusya’dan flaş bir hamle geldi.  Rusya, Azak Denizi'ni kapattığını açıkladı.

Rusya, Kerç Boğazı ile Karadeniz’e bağlanan Azak Denizi’ni askeri gemilere kapattı, ticari gemiler ise kontrollü geçebilecek.

Rusya'dan beklenmeyen bir hamle geldi

Uluslararası stratejistler, Rusya’nın bu girişimi ile “Burası benim egemenlik saham. Yani Kırım nedeniyle MEB/kıta sahanlığı’da (Deniz yetki alanı)değişti!” demek istiyor" iddiasında bulundular.

RUSYA KARADENİZ’DE YETKİ ALANINI GENİŞLETİYOR!

Rusya’nın bu yeni hamlesi karşısında aralarında Türkiye’nin de olduğu Karadeniz’de kıyısı bulunan ülkelerin ne yapacağı merak konusu oldu. Öte yandan, uluslararası gözlemciler, ”Türkiye açısından MEB sınırları değişmez, ancak Rusya etki alanını genişletir. Bu durum, Karadeniz'de yeni bir kriz anlamına geliyor.”şeklinde konuştular.

Rusya'dan beklenmeyen bir hamle geldi ile ilgili etiketler Rusya Gemi Karadeniz Azak denizi kerç boğazı kapatma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.