Rusya'dan batı ülkelerinin yaptırımlarına yanıt: Cevap vereceğiz

Batı ülkelerinin Rusya'ya uyguladıkları yaptırımlar sonrası Moskova yönetiminden yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak" dedi. Öte yandan Peskov Rusya ile NATO arasında bir savaşın çıkmasının mümkün olmadığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi sonrası Batı, peş peşe yaptırım kararları almıştı. Alınan kararlar sonrası Rus ekonomisin ve hükümetinin nasıl bir tepki vereceği merak edilirken Moskova'dan yeni bir açıklama geldi.

Batı ülkelerinin, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırım uyguladığına işaret eden Kremlin Sözcüsü Peskov, "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak." ifadesini kullandı.

"PUTİN BUGÜN TOPLANTI YAPACAK"

Rusya'nın ekonomisi için oluşan riskler konusunda Putin'e sürekli bilgi verildiğini belirten Peskov, Putin'in bugün ekonomik kurumları ile toplantı yapacağı bilgisini paylaştı.

Peskov, "Putin, bugün ekonomik konularla ilgilenecek. Ekonomik gerçeklik önemli ölçüde değişti. Bu nedenle Kremlin'e bugün ekonomik durumu istişare etmek için Başbakan Mihail Mişustin ve Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov'un yanı sıra Maliye Bakanı Anton Siluanov, Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) German Gref ve büyük ihtimal başkanlık idaresi yetkilileri davet edilecek." diye konuştu.

RUSYA İLE NATO ARASINDA BİR SAVAŞ OLACAK MI?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Peskov, NATO ülkeleri yetkililerinden, Rusya ile savaş olasılığı olduğu yönündeki açıklamalara da yanıt verdi.

NATO ülkeleri yetkililerinden, Rusya ile savaş olasılığı olduğu yönündeki açıklamaları değerlendiren Peskov, "Bunun ve bu yöndeki açıklamaların kesinlikle kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Rusya'dan batı ülkelerinin yaptırımlarına yanıt: Cevap vereceğiz ile ilgili etiketler Rusya Yaptırım Ukrayna NATO Savaş