Rusya'dan askeri üsse bombardıman: 70 Ukraynalı asker öldürüldü!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 6. gününde Rus ordusu füze saldırılarına devam ediyor. Son olarak Ukrayna'nın Okhtyrka kentindeki askeri birliğe, Rus ordusunca yapılan füze saldırısında yaklaşık 70 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Rusya bu saldırılarda yasaklanan vakum ve misket bombaları kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini 6. gününde de saldırılar hız kazanarak devam ediyor. 

Ukrayna Sumi Bölge Valisi Dmytro Zhyvytskyy, Rus topçularının Okhtyrka kentindeki bir askeri üssü vurduğunu ve 70'ten fazla Ukraynalı askerin öldüğünü söyledi.

Rusya'nın nükleer etkiler gösteren vakum bombaları ve misket bombaları kullandığı da gelen bilgiler arasında. 

ABD BÜYÜKELÇİSİ: RUSLAR HARKOV'DA YASAKLANAN VAKUM BOMBASINI KULLANIYOR

Ukrayna'nın ABD büyükelçisi Putin kuvvetlerinin Harkov şehrine yönelik bombardımanı yoğunlaştırdığı ve vakum bombası ile saldırdığını söyledi.

 

DÜN DE BİR OKUL ENKAZA ÇEVRİLDİ: 3 ÇOCUK ÖLDÜ

Dün de bombalar, top mermileri ve roketler, evleri ve hatta bir okulu enkaza çevirmiş 3'ü çocuk 11 kişinin yaşamının yitirdiği açıklanmıştı.

TERMOBARİK VAKUM BOMBASI ATIYOR

Rusya ve Ukrayna arasında dün yapılan ilk barış görüşmelerinin sonrasında Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında görülen dev Rus tank konvoyu, başkente saldırı korkusuna yol açmıştı. Hatta Vladimir Putin'in Harkiv'e 'termobarik vakum bombası attığı iddia edilmişti.

 

ASKERİ ÜSSE BOMBARDIMAN: 70'TEN FAZLA UKRAYNALI ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Bu sabah ise Ukrayna 40 millik bir tank yığının geçişisine sahne oldu.

Bölge valisi Dmytro Zhyvytskyy, Rus topçularının Okhtyrka kentindeki bir askeri üssü de vurduğunu ve 70'ten fazla Ukraynalı askerin öldüğünü söyledi.

Bombardıman altında kalan Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ise bombardımanların artmasının nedeninin kendisini taviz vermeye zorlamak olduğunu savundu ve direnişine devam kararı aldı.

Rusya'dan askeri üsse bombardıman: 70 Ukraynalı asker öldürüldü! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya askeri üs bombardıman Okhtyrka
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.