Rusya'da şüpheli ölüm: Lukoil'in Başkan Yardımcısı pencereden düşüp öldü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası yaşanan şüpheli ölümlere yenisi eklendi Rusya'nın en büyük özel petrol şirketi Lukoil'in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov hayatını kaybetti. Maganov, Moskova'da bir hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Lukoil'den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmezken Mganov'un ölümü şüpheli bulundu.

Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov, Moskova’da ölü bulundu.

Reuters’ın konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre, 67 yaşındaki Maganov, başkentte bir hastanenin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

Rus haber ajansı TASS’ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Maganov’un kalp krizi geçirmesi nedeniyle Moskova’da bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Maganov’un, bu sabah hastanenin altıncı katında bulunan pencereden düşerek hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen haberde, Maganov’un anti-depresan ilaçlar kullandığı da vurgulandı.

Haberde, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve Maganov’un intihar ettiği şüphesi üzerinde durulduğu kaydedildi. Lukoil’den henüz bir açıklama gelmedi.

21 Kasım 2019’da Rusya Devlet Başkanu Vladimir Putin, Ravil Maganov’a Alekaandr Nevsky Nişanı vermişti.

PEŞ PEŞE GİZEMLİ ÖLÜMLER

Ukrayna savaşının başlamasının ardından Putin’e yakınlığıyla tanınan iki Rus oligark Vladislav Avayev ve Sergey Protosenya da ölü bulunmuştu.

Daha önce Kremlin’de görev yapan ve Rusya’nın önde gelen bankalarından Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı olan Avayev, eşi ve 13 yaşındaki kızıyla beraber pazartesi günü Moskova’daki dairesinde ölü bulunması büyük ses getirmişti. Rus milyonerin, kıskançlık nedeniyle önce eşini ve çocuğunu vurup daha sonra kendini öldürmüş olabileceği dile getirilmişti.

Protosenya da yine nisan ayında İspanya’daki evinde asılı şekilde ölü bulunmuş, evde ayrıca Protosenya’nın eşi ve kızının bıçaklanmış cansız bedenlerine rastlanmıştı.

ABD ve Batılı müttefiklerinin yaptırımlarını sertleştirme kararını açıklamasının ardından, gözler Rus oligarklara çevrilirken, Ukrayna doğumlu iş insanı ve Rus oligarkı Mikhail Watford’un İngiltere’deki evinde 3 Mart’ta ölü bulunduğu açıklanmıştı.

Rusya'da şüpheli ölüm: Lukoil'in Başkan Yardımcısı pencereden düşüp öldü ile ilgili etiketler Rusya Hastane ölüm lukoil Ravil Maganov pencere
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.