Rusya'da Süleymancılar mercek altında! "Rus düşmanlığı yayıyorlar!"

Son dönemde adı itikadi tartışmalarla anılan Süleymancılar cemaati Rusya'da mercek altına alındı. Süleymancıların yurtlarına yapılan operasyonda, yeraltı medreselerinin bulunduğunu belirten Ahıska Türkleri temsilcisi, burada Müslümanlara İslam değil Süleymancılığın öğretildiğini söyledi. Aktif bir Rusya düşmanlığı yaratmaya çalıştıkları da belirtilen Süleymancıların "Ruslarla dost olmayın, Ruslardan hiçbir şey almayın" dedikleri öğrenildi.

Son dönemde adı itikadi tartışmalarla anılan Süleymancılar cemaati şimdi de Rusya'da gündem oldu. 

DEAŞ SALDIRISI SONRASI CEMAATLER İNCELENİYOR

Rus basını, 22 Mart’ta Moskova’da meydana gelen DEAŞ saldırısı sonrası ülkedeki cemaat-tarikat yapılanmalarını inceleme altına aldı.

 

Aydınlık'tan Kaan Arslan'ın haberine göre Rusya’ya karşı faaliyet yürüttüğü tespit edilen cemaat ve tarikatlar konusunda uyarı yapılan haberlerde, Süleymancıların da yer alması dikkat çekti.

Özellikle Rusya’nın güneyinde yer alan Rostov Oblastı’nda faaliyetlerini artıran Süleymancılar, Rusya’yı rahatsız etmeye başladı.

Rostovlu Müslümanlarının Temsilcisi Nail Kulakhmetov, Süleymancıların devlet karşıtı faaliyet yürüttüğüne dikkat çekerek, “Süleymancılar konusunda kesin görüşlüyüz. Toplumu ikiye bölen, bu tür yıkıcı eğilimlere karşı tüm imamları, öğrencileri ve cemaatçileri uyardık.” dedi.

Rusya'da Süleymancılar mercek altında! "Rus düşmanlığı yayıyorlar!" - Resim : 2

DEVLET DÜŞMANLIĞINI YAYMALARINDA KORKUYORLAR

Rus basınında Süleymancılar ve devlet karşıtı faaliyet yürüten cemaatlerle ilgili haberler artmaya başladı.

Son olarak 11 Nisan’da Bloknot haber sitesinde yayınlanan haberde, Rusya’daki Müslümanların, cemaatlerin devlet düşmanlığını yaymasından korktuğu belirtildi. Haberde şunlar kaydedildi:

“Geçen gün DonTR TV kanalı ‘Müslüman Diasporaları Düşmanlığın Yayılmasından Korkuyor’ başlıklı bir haber yayınladı: Rostov bölgesindeki radikal bir yapı olan Süleymancıların faaliyetleri hakkında sonbaharda başlayan bir gazetecilik araştırmasının tamamlandığı belirtildi. Program kapsamında Ahıska Türkleri Vatan Yolunda Bölge Şubesi Başkanı İsrafil Javakhov ve Rostov Bölgesi Müslümanları Ruhani İdaresi Başkanı Nail Kulakhmetov, Süleymancıların faaliyetlerini anlattı.

Aktif olarak düşman imajı yaratılıyor. Süleymancıların düşmanı kim? Yanlarında olmayan herkes! Bu da insanlar arasında düşmanlık yaratıyor.

Bu, Ulusal Dijital Teknoloji ve Teknoloji Merkezi'nin eğitim ve analitik faaliyetleri bölümünde uzman olan Alexandra Vrembyak tarafından da doğrulandı: ‘Süleymancı, amacı ‘dost ya da düşman’ ilkesini inşa etmek olan radikal bir örgüt. Bizim için olmayanlar ise düşmanlarımızdır.’

"RUSLARDAN HİÇBİR ŞEY ALMAYIN" DEMEYE BAŞLADILAR...

Ahıska Türklerinin Rostov Temsilcisi İsrafil Javakhov, ‘Süleymancılığın dine aykırı olduğuna’ inanıyor: ‘Çok şey ortaya attılar, insanlarımıza bunu yapmamalarını söylüyorlar, bu yanlış. Ruslarla dost olmayın, Ruslardan hiçbir şey almayın, Ruslara hiçbir şey vermeyin demeye başladılar.’

Medya Stratejisi Merkezi'nin siyasi danışmanı Vadim Manukyan da bu ideolojiden mantıklı bir sonuç çıkardı: ‘Süleymancı akımının gelişmesi Rusya'daki durumu sarsabilir.’”

"MÜSLÜMANLARA İSLAM'IN TEMELLERİ ÖĞRETİLMİYOR, SÜLEYMANCILIK EĞİTİMİ VERİLİYOR"

Haberde, Ekim 2023'te Rostov’da Süleymancıların yurtlarına yapılan operasyonda, yeraltı medrese eğitimi yürüttükleri ortaya çıkarıldığı belirtildi. 

“Soruşturma makamlarına göre, orada küçük yaştaki Müslümanlara İslam'ın temelleri öğretilmiyordu: Süleymancılığın fikirlerini yücelten eğitim ve öğretim materyalleri burada gizlenmişti. Kolluk kuvvetleri ayrıca, Volgodonsk bölgesi de dahil olmak üzere çocukların eğitim gördüğü Semikarakorsky bölgesindeki yeraltı medreselerini de tasfiye etti. Ebeveynler bu tür eğitim çalışmalarını bilmiyorlardı."

Kaynak: Aydınlık

Rusya'da Süleymancılar mercek altında! "Rus düşmanlığı yayıyorlar!" ile ilgili etiketler Rusya Süleymancılar DEAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.