Rusya'da petrol ve doğal gaz gelirleri yüzde 34,5 azaldı! Bütçe ise 17 milyar dolar açık verdi

Rusya'nın bütçesi, Ukrayna ile aralarında devam etmekte olan savaşın etkisiyle yılın 9 ayında yaklaşık 16,9 milyar dolar açık verdi. Petrol ve doğal gaz gelirleri ise yüzde 34,5 azaldı. İşte detaylar...

Rusya'nın bütçesi, Ukrayna ile aralarında devam etmekte olan savaşın etkisiyle yılın 9 ayında yaklaşık 16,9 milyar dolar açık verdi.

Rusya'da petrol ve doğal gaz gelirleri yüzde 34,5 azaldı! Bütçe ise  17 milyar dolar açık verdi

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, yılın ilk 9 ayında 19,7 trilyon ruble olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde, bütçe giderleri ise 21,4 trilyon ruble seviyesinde gerçekleşirken bütçe 1,7 trilyon ruble açık verdi.

Ülkenin petrol ve doğal gaz gelirleri, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,5 azalarak 5,5 trilyon rubleye gerilerken petrol ve doğal gaz dışı gelirler ise yüzde 26 artarak 14,2 trilyon rubleye yükseldi.

Rusya'da petrol ve doğal gaz gelirleri yüzde 34,5 azaldı! Bütçe ise 17 milyar dolar açık verdi ile ilgili etiketler ekonomi Rusya Ukrayna Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.